Nepečený dort s jablky

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 45 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 17 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 24 cm průměr formy

🍪 Popis

Stále ještě vás neomrzela výroba nových dezertů? Pak určitě vyzkoušejte dnešní recept na nepečený jablečný dort se sušenkami a . Zvládnou ho i začátečníci!

🍓 Ingredience

Těsto

  • 200 g máslových sušenek
  • 100 g másla

Jablečná náplň

Krém

  • 250 g mascarpone
  • 150 ml smetany ke šlehání 30%
  • 3 lžíce moučkového cukru

🥘 Postup přípravy

Krok 1: oškrábejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na menší kostky. Ty vložte spolu se 100 ml vody, šťávou z 1 citronu, krupicovým cukrem, skořicí, novým kořením a muškátovým oříškem do hrnce. Směs přiveďte k varu a vařte tak dlouho, dokud jablka nezměknou.

Mezitím rozdrťte úplně najemno (použít můžete i mlýnek nebo sekáček), smíchejte je s měkkým máslem a podobně jako při přípravě cheesecaku je urovnejte na dno dortové formy a pořádně je udusejte. Ideální je boky formy vyložit pruhem pečicího papíru, aby se pak ztuhlý dort jednoduše vyndával.

Krok 2: rozmíchejte ve zbývajících 300 ml vody a vmíchejte ho do změklých jablek. Vše důkladně promíchejte a nechte ještě asi dvě minuty provařit. Nakonec směs navrstvěte na udusané sušenky do dortové formy, vložte do lednice nebo na jiné chladné místo a nechte dort úplně vychladnout a ztuhnout.

Krok 3: Když dort drží hezky pohromadě a je celý ztuhlý, vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem (ten zároveň poslouží i jako ztužovač), a tu pak vmíchejte do mascarpone. Vzniklým krémem potřete vršek dortu, který nechte ještě chvíli zatuhnout, a můžete podávat!

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *