🍽️ Množství: 8 porcí
🍪 Popis
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Plátky krkovičky naložíme alespoň na 2 hodiny (nejlépe na 24 hod) spolu s nastrouhaným česnekem, cibulí, adžikou, sladkou a pálivou paprikou, steakovým kořením a sójovou omáčkou do lednice.
Nakrájíme brambory na kostičky nebo plátky.
Na dno pekáče dáme první půlku brambor, okořeníme podle chuti a přidáme na ně naložené plátky krkovice. Posypeme čerstvým či mraženým libečkem a dáme na to druhou vrstvu brambor. Opět dle chuti okořeníme. Zabalíme alobalem.
Rozehřejeme troubu na 220 °C a vložíme pekáč na 1,5 hodiny péct. Poté sundáme alobal a pečeme ješte cca 0,5 hodiny na 180 °C, až zhnědnou a zkřupaví brambory navrchu.
Připravíme nějakou zeleninovou oblohu dle chuti a můžeme servírovat.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
Energie 16 339 kJ / 3 905 kcal
Bílkoviny 100,00 g
Tuky 5,00 g
Vláknina 110,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 300 mg
Sůl 0,00 g
Sacharidy 810,00 g
🔗 Zdroj:
https://www.toprecepty.cz/recept/67791-pecena-krkovicka-s-bramborami/








Napsat komentář