Pečená Krkovička S Bramborami

, , ,

🍽️ Množství: 8 porcí

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 8 a víc plátků vepřové krkovičky
  • 5 kg brambor
  • sójová omáčka
  • adžika
  • pepř
  • steakové
  • sladká mletá
  • pálivá mletá paprika
  • česnek
  • na obložení (dle chuti)

🥘 Postup přípravy

Plátky krkovičky naložíme alespoň na 2 hodiny (nejlépe na 24 hod) spolu s nastrouhaným česnekem, cibulí, adžikou, sladkou a pálivou paprikou, steakovým kořením a sójovou omáčkou do lednice.

Nakrájíme na kostičky nebo plátky.

Na dno pekáče dáme první půlku brambor, okořeníme podle chuti a přidáme na ně naložené plátky krkovice. Posypeme čerstvým či mraženým libečkem a dáme na to druhou vrstvu brambor. Opět dle chuti okořeníme. Zabalíme alobalem.

Rozehřejeme troubu na 220 °C a vložíme pekáč na 1,5 hodiny péct. Poté sundáme alobal a pečeme ješte cca 0,5 hodiny na 180 °C, až zhnědnou a zkřupaví brambory navrchu.

Připravíme nějakou zeleninovou oblohu dle chuti a můžeme servírovat.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

Energie 16 339 kJ / 3 905 kcal
Bílkoviny 100,00 g
Tuky 5,00 g
Vláknina 110,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 300 mg
0,00 g
Sacharidy 810,00 g




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *