🍪 Popis
Vyzkoušejte teplý salát v blízkovýchodním kabátku, u kterého ale vůbec nevadí, když vystydne. Dá se jíst jen tak, ale jestli budete chtít víc zasytit, doplňte ho třeba pita chlebem.
🍓 Ingredience
- mrkev, drobné kusy 300 g
- konzerva cizrny 1 ks
- olej 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- drcený římský kmín 1/4 lžičky
- uzená paprika 1/4 lžičky
- sůl
- bílý jogurt 100 g
- tahini pasta 1 lžička
- čerstvý koriandr
- olivový olej
🥘 Postup přípravy
1
V míse promíchejte olej s citronovou šťávou, římským kmínem, uzenou paprikou a špetkou soli.
2
Mrkve umyjte a podélně překrojte na poloviny, cizrnu slijte.
3
Mrkve spolu s cizrnou přidejte k marinádě do mísy a pořádně promíchejte, aby se vše obalilo směsí koření.
4
Cizrnu s mrkvemi přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.
5
Mezitím si připravte omáčku, na kterou smíchejte jogurt s tahini pastou a špetkou soli.
6
Na talíř dejte jogurtovou omáčku, na kterou rozložte mrkve a cizrnu, vše posypte nasekaným koriandrem a zakápněte olivovým olejem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
http://www.svasniprojidlo.cz/2018/04/pecena-mrkvicka-s-cizrnou.html








Napsat komentář