Pečená mrkev s cizrnou

, , , , ,

🍪 Popis

Vyzkoušejte teplý v blízkovýchodním kabátku, u kterého ale vůbec nevadí, když vystydne. Dá se jíst jen tak, ale jestli budete chtít víc zasytit, doplňte ho třeba pita chlebem.

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

1

V míse promíchejte olej s citronovou šťávou, římským kmínem, uzenou paprikou a špetkou soli.
2

Mrkve umyjte a podélně překrojte na poloviny, cizrnu slijte.
3

Mrkve spolu s cizrnou přidejte k marinádě do mísy a pořádně promíchejte, aby se vše obalilo směsí .
4

Cizrnu s mrkvemi přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.
5

Mezitím si připravte omáčku, na kterou smíchejte s tahini pastou a špetkou soli.
6

Na talíř dejte jogurtovou omáčku, na kterou rozložte mrkve a cizrnu, vše posypte nasekaným koriandrem a zakápněte olivovým olejem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *