🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 4 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Pomalu pečená masa k české gastronomii neodmyslitelně patří. Maso tak neztratí šťavnatost a je dokonale měkké. V tomto receptu navíc ke klasickým surovinám cibuli a česneku přidáme jablko. Podzimní recept se vším všudy.
🍓 Ingredience
- 700 g vepřového boku s kostí
- 500 g uzeného bůčku
- 3 cibule
- 2 palice česneku
- 1 kyselé jablko
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžíce soli
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Kůži na mase nakrojte do mřížky. Do vepřového bůčku důkladně vetřete sůl, zauzený bok příliš nesolte. Maso posypte kmínem, jiné koření není třeba.
Krok 2: Maso přendejte do litinového hrnce nebo pekáče a dejte ho péct na 180 stupňů na 30 minut. Lehce se zatáhne a pustí tuk.
Krok 3: Mezitím si nasekejte na měsíčky cibuli a jablko. Celé palice česneku rozkrojte napůl.
Krok 4: Teplotu v troubě snižte na 120 stupňů. K masu přidejte cibuli, jablka, rozkrojené palice česneku a snítku rozmarýnu. Společně pomalu pečte cca 3–4 hodiny. Maso nemusíte podlévat.
Krok 5: Po této době bude vepřové maso dokonale křehké. Na posledních pár minut můžete zvýšit teplotu a maso dopéct tzv. na barvu.








Napsat komentář