Pomalu pečený vepřový bůček

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 4 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Pomalu pečená masa k české gastronomii neodmyslitelně patří. Maso tak neztratí šťavnatost a je dokonale měkké. V tomto receptu navíc ke klasickým surovinám cibuli a česneku přidáme . Podzimní recept se vším všudy.

🍓 Ingredience

  • 700 g vepřového boku s kostí
  • 500 g uzeného bůčku
  • 3 cibule
  • 2 palice česneku
  • 1 kyselé jablko
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžíce soli
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Kůži na mase nakrojte do mřížky. Do vepřového bůčku důkladně vetřete , zauzený bok příliš nesolte. Maso posypte kmínem, jiné není třeba.

Krok 2: Maso přendejte do litinového hrnce nebo pekáče a dejte ho péct na 180 stupňů na 30 minut. Lehce se zatáhne a pustí .
Krok 3: Mezitím si nasekejte na měsíčky cibuli a jablko. Celé palice česneku rozkrojte napůl.

Krok 4: Teplotu v troubě snižte na 120 stupňů. K masu přidejte cibuli, , rozkrojené palice česneku a snítku rozmarýnu. Společně pomalu pečte cca 3–4 hodiny. Maso nemusíte podlévat.

Krok 5: Po této době bude dokonale křehké. Na posledních pár minut můžete zvýšit teplotu a maso dopéct tzv. na barvu.

☕️ Poznámka

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 506 kJ
Bílkoviny42,98 g
Tuky90,64 g
Sacharidy22,38 g
Sůl8,03 g
SAFA30,64 g
Vláknina3,97 g
Cukry10,23 g

https://www.prozeny.cz/clanek/pomalu-peceny-veprovy-bucek-58757




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *