Rybízová bublanina s mandlemi

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 plech 20 × 30 cm

🍪 Popis

chutná v koláčích výtečně. Sladkou chuť těsta v kombinaci s kyselým rybízem můžete vylepšit mandlemi.

🍓 Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 6 lžic jemně mletých mandlí
  • 4 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 kypřicí
  • 3 hrnky červeného rybízu
  • 1 lžíce hrubé mouky

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vyklepněte žloutky. Přidejte a šlehejte, dokud nevznikne hustá a světlá pěna.

Krok 2: Do těsta pak postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, a smetanu. Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat ještě lžičku najemno nastrouhané citronové kůry.

Krok 3: Ušlehejte hladké těsto. Z bílků pak ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do hotového těsta. Rybíz propláchněte a oberte.

Krok 4: Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Poprašte ho hrubou moukou, zabráníte tak tomu, aby se vám propadlo do těsta. Přidejte rybíz a koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

☕️ Poznámka

Po vychladnutí koláč nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem zakysané smetany nebo .

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *