🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 plech 20 × 30 cm
🍪 Popis
Rybíz chutná v koláčích výtečně. Sladkou chuť těsta v kombinaci s kyselým rybízem můžete vylepšit mandlemi.
🍓 Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 6 lžic jemně mletých mandlí
- 4 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání 30%
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 3 hrnky červeného rybízu
- 1 lžíce hrubé mouky
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vyklepněte žloutky. Přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne hustá a světlá pěna.
Krok 2: Do těsta pak postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle a smetanu. Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat ještě lžičku najemno nastrouhané citronové kůry.
Krok 3: Ušlehejte hladké těsto. Z bílků pak ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do hotového těsta. Rybíz propláchněte a oberte.
Krok 4: Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Poprašte ho hrubou moukou, zabráníte tak tomu, aby se vám ovoce propadlo do těsta. Přidejte rybíz a koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
☕️ Poznámka
Po vychladnutí koláč nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem zakysané smetany nebo mascarpone.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/rybizova-bublanina-s-mandlemi-65347








Napsat komentář