🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí
🍪 Popis
Dietní krůtí maso, syté fazole a voňavá rajčatová omáčka s paprikami a cibulí. Zní to dobře? Pikantní chili con carne uvaříte v jednom hrnci, a když použijete zdravější světlé maso místo hovězího, uvařeno máte za dvacet minut. A připravte ho klidně více, protože nejlepší je až druhý den!
🍓 Ingredience
- 2 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g mletého krůtího masa
- 2 papriky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- chilli
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat
- 2 plechovky červených fazolí
- 1 hrst mražené kukuřice
- 2 kostičky hořké čokolády
- 140 g rajčatového protlaku
- pepř
- sůl
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Najemno pokrájenou cibuli (dvě střední nebo jednu velkou) osmažte na troše oleje dosklovata, přidejte maso a vařečkou ho rozdělujte na menší kousky. Nechte ho ze všech stran zatáhnout.
Krok 2: Přidejte na proužky pokrájené papriky (dala jsem žlutou a červenou), nasekaný česnek a všechno koření: římský kmín, papriku, oregano a dle chuti i chilli – čerstvé či sušené. Pořádně osolte, vmíchejte rajčata, fazole, 400 ml vody a protlak a asi patnáct minut duste doměkka.
Krok 3: Vmíchejte kukuřici a čokoládu (tu určitě nevynechejte, jídlo krásně doladí), ještě chvilku prohřejte a případně dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí.
Krok 4: Podávejte jen tak, s rýží, bramborami nebo pečivem. Přidat můžete i strouhaný sýr, řecký jogurt nebo kysanou smetanu, čerstvé chilli a bylinky (petržel či koriandr). Chili je nejlepší druhý den, když se odleží a chutě se hezky propojí.








Napsat komentář