🧑🍳 Náročnost: střední
🍪 Popis
🍓 Ingredience
Na dresink:
- sůl
- olej olivový 2 lžíce
- šťáva citronová 1 lžička
- sůl
- pepř bílý (mletý)
🥘 Postup přípravy
Kuřecí maso vložte do vody, přidejte bujonovou kostku, mrkev a cibuli, osolte, opepřete a vařte, dokud maso nezměkne. Maso a mrkev vyjměte a velmi drobně nakrájejte.
Propláchnutou rýži zalijte vývarem a zvolna poduste doměkka. Do uvařené rýže vmíchejte máslo a nechte ji trochu zchladnout. Pak do ní vmíchejte 1 celé vejce, 1 žloutek a maso s mrkví. Podle potřeby zahustěte částí strouhanky. Ze směsi tvořte malé karbanátky, obalte je nejdřív v rozšlehaném bílku a pak ve strouhance a zvolna je usmažte z obou stran na oleji na pánvi.
Ledový opraný salát natrhejte do mísy, přidejte jemně nakrájené ředkvičky, nastrouhanou cuketu, osolte, opepřete, zalijte olejem, citronovou šťávou a promíchejte
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.igurmet.cz/recepty/slane/ryze/ryzove-karbanatky-3549/








Napsat komentář