Salát s pečenou řepou a grilovaným kozím sýrem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Nejen vegetariáni rádi sáhnou po jiném kousku, než je maso. Ovšem docílit krémové struktury dobře propečeného sýra, aniž by se připálil, není vůbec jednoduché. V zásadě se držte toho, aby měl pevnější strukturu a vydržel vyšší teploty. Dnes pro vás máme ideální tip!

Na gril nedoporučujeme klasické čerstvé sýry, které jsou spíše určené k přímé konzumaci. Hodí se na něj např. kyperský typ sýr, tzv. halloumi. Jedná se o kombinaci kozího a ovčího sýra, který dobře snáší vysoké teploty, takže bude na povrchu krásně upečený a uvnitř krémový.

🍓 Ingredience

  • bio červená řepa 3 ks
  • bio 2 hrsti
  • bio 2 hrsti
  • bio (nebo bio kyperský sýr) 500 g
  • bio piniové nebo 1 hrst
  • bio cherry rajčata 1 hrst
  • velká bio bageta 1 ks
  • bio máslo 3 lžíce

DRESINK:

🥘 Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu očistěte, zabalte do alobalu a pečte asi 1 hodinu.
Jakmile vychladne, oloupejte ji. Bagetu nakrájejte na malé kostičky a nasucho opečte na pánvi.
Když chytnou barvu, přidejte máslo, udrží se tak více křupavé. Všechny ingredience na dresink dejte do a důkladně protřepejte.
V míse následně smíchejte rajčata s rukolou, polníčkem a dresinkem. Podle potřeby dochuťte.
Přidejte nakrájenou červenou řepu, kostičky bagety a . Takto připravený rozdělte do talířů.
Na rozpálený gril následně dejte alobal, na který položte sýr. Grilujte z každé strany asi 4 minuty a potom sejměte z grilu.
Takto připravený sýr položte na salát.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *