🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Nejen vegetariáni rádi sáhnou po jiném kousku, než je maso. Ovšem docílit krémové struktury dobře propečeného sýra, aniž by se připálil, není vůbec jednoduché. V zásadě se držte toho, aby měl sýr pevnější strukturu a vydržel vyšší teploty. Dnes pro vás máme ideální tip!
Na gril nedoporučujeme klasické čerstvé sýry, které jsou spíše určené k přímé konzumaci. Hodí se na něj např. kyperský typ sýr, tzv. halloumi. Jedná se o kombinaci kozího a ovčího sýra, který dobře snáší vysoké teploty, takže bude na povrchu krásně upečený a uvnitř krémový.
🍓 Ingredience
- bio červená řepa 3 ks
- bio rukola 2 hrsti
- bio polníček 2 hrsti
- bio kozí sýr (nebo bio kyperský sýr) 500 g
- bio piniové nebo vlašské ořechy 1 hrst
- bio cherry rajčata 1 hrst
- velká bio bageta 1 ks
- bio máslo 3 lžíce
DRESINK:
🥘 Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu očistěte, zabalte do alobalu a pečte asi 1 hodinu.
Jakmile vychladne, oloupejte ji. Bagetu nakrájejte na malé kostičky a nasucho opečte na pánvi.
Když chytnou barvu, přidejte máslo, udrží se tak více křupavé. Všechny ingredience na dresink dejte do zavařovací sklenice a důkladně protřepejte.
V míse následně smíchejte rajčata s rukolou, polníčkem a dresinkem. Podle potřeby dochuťte.
Přidejte nakrájenou červenou řepu, kostičky bagety a oříšky. Takto připravený salát rozdělte do talířů.
Na rozpálený gril následně dejte alobal, na který položte sýr. Grilujte z každé strany asi 4 minuty a potom sejměte z grilu.
Takto připravený sýr položte na salát.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/recepty/salat-s-pecenou-repou-a-grilovanym-kozim-syrem








Napsat komentář