🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

S italským rizotem nemá společnou ani tu rýži, tohle rizoto je prostě něco úplně jiného. Trik je v dostatečném množství rajčatového protlaku a sterilovaném hrášku.

🍓 Ingredience

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 velká , nadrobno
  • 250 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
  • 2–3 stroužky česneku, nadrobno
  • 2–3 lžíce rajského protlaku
  • 1–2 lžičky mleté sladké papriky
  • 250 g
  • 3 lžíce sterilovaného hrášku
  • 4–5 plátků pečených/grilovaných paprik naložených v oleji, na drobnější kousky
  • cca 600 ml hovězího vývaru
  • 200 g strouhaného eidamu, hladkolistá a nakládané okurky k podávání

🥘 Postup přípravy

V širší pánvi nebo hrnci rozehřejte a orestujte na něm cibuli dosklovita, přidejte maso, osolte a vše orestujte pěkně dohněda, při opékání maso rozbíjejte vařečkou na kousíčky. Nakonec přisypte česnek a opečte ho dobleda. Přidejte protlak, krátce orestujte, vše posypte paprikou, zarestujte, vsypte rýži, a papriky, podlijte vývarem, promíchejte, přiklopte a za občasného míchání duste do změknutí rýže. Ke konci podle potřeby případně podlijte dalším vývarem. Podávejte sypané sýrem, zdobené petrželkou a s okurkami.

☕️ Poznámka

Pod maso nebo i po jeho orestování přilijte do hrnce olej z pečených paprik. Dodá rizotu chuť! Pokud chcete rizoto pikantnější, přidejte pálivou papriku nebo .

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *