Šťavnatá olivová bábovka

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 2 hod.

🍪 Popis

Existuje mnoho a mnoho sladkých moučníků, ale jeden je přece jen opravdu srdeční záležitost. Hádáte správně, je to ! Zkuste rodině upéct k odpolední svačince právě tuto olivovou, které se jen tak nenabažíte. Doporučujeme proto schovat pár kousků k snídani.

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Pečicí troubu předehřejte na 160 °C. Bábovkovou formu o objemu cca 3 l vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. 
Ve velké míse vyšlehejte do pěny vejce s krupicovým cukrem a vanilkovým extraktem, trvá to asi 3 minuty. Poté za stálého šlehání přilijte tenkým praménkem .
Do jiné mísy prosejte hladkou mouku s kypřicím práškem, přidejte mandlovou mouku se solí a dobře promíchejte. Suchou směs poté střádavě s mlékem zapracujte do vyšlehaných vajec.
Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečte v předehřáté troubě asi 45–50 minut. 
Zda je bábovka upečená, vyzkoušejte špejlí, která musí být po vytažení z bábovky suchá.
Vytaženou bábovku nechte asi 2 minuty stát ve formě a poté ji vyklopte na mřížku.
Nechte vychladnout a podávejte s nakrájenými jahodami. Můžete ještě pocukrovat moučkovým cukrem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *