🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Maso prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou, osolíme a zprudka opečeme v rozehřátém omastku. Vyndáme ho a orestujeme všechnu nakrájenou zeleninu a koření. Do zeleninového základu vložíme maso, podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme v troubě do měkka. Během pečení podléváme. Mouku rozmícháme v trošce vody. Když je maso hotové, vyndáme ho, do vypečené šťávy zamícháme mouku a necháme provařit. Dochutíme citronem a cukrem, případně i solí. Na závěr zjemníme smetanou. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme.
Zeleniny dávám hodně a vždy jen čerstvou, je mnohem voňavější než zmrazená.

☕️ Poznámka

https://www.toprecepty.cz/recept/2791-svickova-na-smetane-ii/?stranka=2




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *