🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 600 g hovězí svíčkové,
  • 50 g čerstvé červené papriky,
  • 50 g šalotky,
  • 20 g sladké mleté papriky,
  • 50 g žampionů,
  • 2 menší ,
  • 3 lžíce tomatového protlaku,
  • 50 ml smetany,
  • 50 ml nebo koňaku,
  • ,
  • nakládaný ,
  • ,
  • ,
  • pepř

🥘 Postup přípravy

Šalotku nakrájíme nadrobno, část čerstvé papriky a žampionů na větší kousky a společně je orestujeme na oleji doměkka. Přidáme protlak a mletou papriku, znovu krátce restujeme a zalijeme brandy. necháme vyvařit, poté přidáme demi-glace a společně vaříme asi 15–20 minut. Rozmixujeme (případně ještě propasírujeme přes jemný cedník), zjemníme ušlehanou smetanou, přidáme čerstvě nasekanou velkolistou petrželku a odložíme stranou.

Z masa nakrájíme medailonky, osolíme, okořeníme a zprudka opečeme. Zvlášť orestujeme zbytek papriky a žampionů a nasekané okurky. Na talíř klademe kousky masa, které přeléváme omáčkou a zdobíme orestovanými žampiony, paprikou a okurkami. Jako příloha se hodí , špecle nebo široké těstoviny.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *