🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 600 g hovězí svíčkové,
- 50 g čerstvé červené papriky,
- 50 g šalotky,
- 20 g sladké mleté papriky,
- 50 g žampionů,
- 2 menší kyselé okurky,
- 3 lžíce tomatového protlaku,
- 50 ml smetany,
- 50 ml brandy nebo koňaku,
- demi-glace,
- nakládaný zelený pepř,
- olej,
- sůl,
- pepř
🥘 Postup přípravy
Šalotku nakrájíme nadrobno, část čerstvé papriky a žampionů na větší kousky a společně je orestujeme na oleji doměkka. Přidáme protlak a mletou papriku, znovu krátce restujeme a zalijeme brandy. Alkohol necháme vyvařit, poté přidáme demi-glace a společně vaříme asi 15–20 minut. Rozmixujeme (případně ještě propasírujeme přes jemný cedník), zjemníme ušlehanou smetanou, přidáme čerstvě nasekanou velkolistou petrželku a odložíme stranou.
Z masa nakrájíme medailonky, osolíme, okořeníme a zprudka opečeme. Zvlášť orestujeme zbytek papriky a žampionů a nasekané okurky. Na talíř klademe kousky masa, které přeléváme omáčkou a zdobíme orestovanými žampiony, paprikou a okurkami. Jako příloha se hodí rýže, špecle nebo široké těstoviny.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/hovezi-svickova-podle-stroganova/








Napsat komentář