🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
A přitom taková blbost…, říkáte si, když si jdete potřetí přidat. Těstovinový salát je vděčný, když doma nemáte skoro nic, anebo naopak lednici plnou zdánlivě neupotřebitelných zbytků. Skvělý je s tuňákem, vajíčky a zeleninou, ale poradíme vám i spoustu dalších možností, z čeho ho připravit.
🍓 Ingredience
Na salát
Na dresink
Další možné obměny
- avokádo
- paprika
- rukola
- nahrubo nastrouhaná mrkev
- kapary
- strouhaný sýr
- řapíkatý celer
- sušená rajčata
- šunka
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny (dala jsem celozrnná vřetena) uvařte dle návodu na obalu na skus, slijte a nechte vychladnout. Pokud se bojíte, že se slepí, vmíchejte trochu olivového oleje nebo nálevu z tuňáka.
Krok 2: Cherry rajčátka, okurku a červenou cibuli pokrájejte na velikost sousta. Vejce uvařte natvrdo a také nakrájejte. Kukuřici slijte nebo rozmrazte – podle toho, jakou používáte. Olivy rozpulte a sýr nadrobte.
Krok 3: Na dresink smíchejte jogurt s majonézou a hořčicí. Podle chuti přidejte sůl, čerstvě mletý pepř a citronovou šťávu. Pokud používáte tuňáka v oleji (na dané množství těstovin dejte jednu velkou nebo dvě malé plechovky), majonézu s jogurtem klidně vynechte.
Krok 4: Teď už jen vše smíchejte, dochuťte a můžete podávat! Salát je nicméně nejlepší, když se trochu rozleží.
☕️ Poznámka
Zeleninu a sýry obměňte dle toho, co máte zrovna doma. Místo tuňáka můžete dát zbytky různých uzenin, pečeného masa nebo třeba uzenou rybu, prostě téměř cokoli, co vás napadne. Salát je navíc skvělý i z rýže, jen pak vyměňte hořčici za sójovou omáčku.








Napsat komentář