Trhané kuřecí v uzené omáčce s kaší

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 70 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 300 g rajčatového pyré
  • 1 lžička tabasca
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce uzené papriky
  • mletý černý pepř
  • 800 g kuřecího masa

Na kaši:

  • 800 g oloupaných brambor
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 100 ml 30% smetany ke šlehání
  • 2 lžíce másla

🥘 Postup přípravy

1. Do mísy nalijeme s tabascem a jablečným octem. Přidáme , uzenou papriku, sůl a pepř. Zamícháme a kuřecí maso naložíme do marinády. Uložíme do lednice a necháme nejlépe přes noc marinovat.

2. Druhý den maso přendáme do pekáčku, podlijeme 100 ml vody a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 50 minut.

3. Oloupané nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. V menším kastrůlku si ohřejeme , smetanu a máslo. Hotové brambory zcedíme, propasírujeme přes cedník a za postupného přidávání teplé mléčné směsi vyšleháme metlou dohladka. Nakonec ochutíme solí.

4. Upečené kuřecí maso vyndáme, výpek si přelijeme do kastrůlku a kuřata necháme lehce vystydnout, aby se nám dobře obírala nebo natrhala 2 vidličkami. Obrané vložíme do omáčky a spolu dalších 5 minut provaříme, aby se nám spojili chutě. Hotové maso servírujeme s bramborovou kaší.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

KCAL / KJ 535/2240




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *