🕒 Doba přípravy: 70 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 300 g rajčatového pyré
- 1 lžička tabasca
- 1 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce uzené papriky
- sůl
- mletý černý pepř
- 800 g kuřecího masa
Na kaši:
- 800 g oloupaných brambor
- 200 ml plnotučného mléka
- 100 ml 30% smetany ke šlehání
- 2 lžíce másla
🥘 Postup přípravy
1. Do mísy nalijeme rajčatové pyré s tabascem a jablečným octem. Přidáme cukr, uzenou papriku, sůl a pepř. Zamícháme a kuřecí maso naložíme do marinády. Uložíme do lednice a necháme nejlépe přes noc marinovat.
2. Druhý den maso přendáme do pekáčku, podlijeme 100 ml vody a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 50 minut.
3. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. V menším kastrůlku si ohřejeme mléko, smetanu a máslo. Hotové brambory zcedíme, propasírujeme přes cedník a za postupného přidávání teplé mléčné směsi vyšleháme metlou dohladka. Nakonec ochutíme solí.
4. Upečené kuřecí maso vyndáme, výpek si přelijeme do kastrůlku a kuřata necháme lehce vystydnout, aby se nám dobře obírala nebo natrhala 2 vidličkami. Obrané kuře vložíme do omáčky a spolu dalších 5 minut provaříme, aby se nám spojili chutě. Hotové maso servírujeme s bramborovou kaší.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
KCAL / KJ 535/2240
🔗 Zdroj:
https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/recept-dne-trhane-kureci-v-uzene-omacce-s-kasi.A181011_110056_jpz-recepty_jph1








Napsat komentář