Zeleninové pho s tofu

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce

🍪 Popis

Další zastávkou naší gastronomické cesty po Asii s blogerkou Lindou je Vietnam se svojí voňavou kuchyní plnou a čerstvých bylinek. Tentokrát si ukážeme, jak na jednoduché zeleninové pho!

🍓 Ingredience

  • 3 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička pepře
  • 1 celá
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1/2 hrsti čerstvého koriandru
  • 1/2 hrsti čerstvé bazalky

K podávání

  • 250 g rýžových nudlí
  • 1 balení marinovaného
  • 1 

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Na oleji krátce osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem a zalijte vývarem. Přidejte nakrájený zázvor, polovinu bylinek, jednu pokrájenou jarní cibulku, sójovou omáčku, , , pepř, skořici a a nechte hodinu probublávat.

Krok 2: Po uvaření můžete scedit nebo vylovit pouze skořici a badyán.

Krok 3: Tofu nakrájejte na tenké plátky a opečte na trošce oleje. uvařte podle návodu, propláchněte studenou vodou a rozdělte do misek. Přelejte vývarem, poklaďte plátky tofu a dozdobte zbylými bylinkami, jarní cibulkou a limetkou.

☕️ Poznámka

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 957,55 kJ
Bílkoviny11,04 g
Tuky21,58 g
Sacharidy58,15 g
4,89 g
SAFA8,21 g
Vláknina4,66 g
Cukry12,19 g

https://www.prozeny.cz/clanek/polevka-ktere-stoji-za-zkousku-naucte-se-vietnamskou-pho-10677




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *