Zelňačka se zakysanou smetanou a uzeným masem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod., 50 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Rychlých, levných a dobrých receptů není nikdy dost. Vyzkoušejte naši bílou zelnou polévku, je jednoduchá a chutná báječně!

🍓 Ingredience

  • 700 g uzených žeber
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • 4 brambory
  • 400 g zakysané smetany
  • 4 utřené stroužky česneku

🥘 Postup přípravy

Krok 1: ponořte do 2 litrů vody a uvařte je doměkka, trvá to asi 15 minut, v tlakovém hrnci ještě méně. Žebra poté vyjměte a nechte vychladnout.

Krok 2: Do vývaru z žeber vložte pokrájené zakysané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, osolte, přidejte asi půl lžičky drceného kmínu a vařte dalších asi 15 minut, dokud není zelí zcela měkké.

Krok 3: Ve zvláštním hrnci uvařte v osolené vodě doměkka oloupané – kdybyste je vařili spolu se zelím, měly by úplně tvrdý povrch a vevnitř by byly rozvařené. Než se vše uvaří, oberte z žeber maso. Když je zelí hotové, dochuťte polévku zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem a podle potřeby případně dolijte ještě trochu vroucí vody. Vše nechte ještě chvilku projít varem, přidejte hotové brambory, obrané maso a můžete podávat!

☕️ Poznámka

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 880,6 kJ
Bílkoviny40,7 g
Tuky59,67 g
Sacharidy53,36 g
Sůl7,51 g
SAFA26,93 g
Vláknina7,02 g
Cukry22,11 g

https://www.prozeny.cz/clanek/bila-zelna-polevka-46127




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *