🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod., 50 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Rychlých, levných a dobrých receptů není nikdy dost. Vyzkoušejte naši bílou zelnou polévku, je jednoduchá a chutná báječně!
🍓 Ingredience
- 700 g uzených žeber
- 500 g kysaného zelí
- 2 cibule
- sůl
- drcený kmín
- 4 brambory
- 400 g zakysané smetany
- 4 utřené stroužky česneku
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Uzená žebra ponořte do 2 litrů vody a uvařte je doměkka, trvá to asi 15 minut, v tlakovém hrnci ještě méně. Žebra poté vyjměte a nechte vychladnout.
Krok 2: Do vývaru z žeber vložte pokrájené zakysané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, osolte, přidejte asi půl lžičky drceného kmínu a vařte dalších asi 15 minut, dokud není zelí zcela měkké.
Krok 3: Ve zvláštním hrnci uvařte v osolené vodě doměkka oloupané brambory – kdybyste je vařili spolu se zelím, měly by úplně tvrdý povrch a vevnitř by byly rozvařené. Než se vše uvaří, oberte z žeber maso. Když je zelí hotové, dochuťte polévku zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem a podle potřeby případně dolijte ještě trochu vroucí vody. Vše nechte ještě chvilku projít varem, přidejte hotové brambory, obrané maso a můžete podávat!








Napsat komentář