🕒 Doba přípravy: 60 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

🍓 Ingredience

Těsto:

  • mouka pšeničná hladká 500 gramů
  • olivový 3 lžíce
  • droždí 20 gramů (čerstvé)
  • 250 mililitrů
  • 1 lžička

Náplň:

  • rajčata sterilovaná 400 gramů
  • česnek 2 stroužky
  • oregano 1 lžička (sušené)
  • rajčátka cherry 200 gramů
  • Mozzarella 250 gramů
  • 12 plátků
  • bazalka 1 svazek (čerstvá)
  • sůl
  • pepř

🥘 Postup přípravy

1. Do mísy vsypte mouku a sůl, ve vodě rozmíchejte olej a droždí. Postupně ji přilévejte k mouce a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Zakryjte mísu potravinář- skou fólií a dejte ji do lednice. Nechte kynout do druhého dne.

2. Druhý den vlijte do nádoby na mixování , přidejte česnek a oregano, podle chuti osolte a rozmixujte na sugo. Troubu předehřejte na maximum a dejte do ní plech. Z těsta odeberte ¼ a na pomoučněné ploše ho vyválejte do kruhu. Přendejte ho na pečicí papír a tenké prkénko nebo kus kartonu, který vám pomůže pizzu rychle přendat na rozpálený plech. Potřete těsto sugem, poklaďte rozpůlenými rajčaty, fi látky ančoviček a natrhanou mozzarellou. Můžete přidat i trochu bazalky.

3. Jakmile jsou trouba i plech rozpálené, plech vyndejte, rychlým pohybem na něj shoďte pečicí papír s pizzou a vrať- te do trouby. Pečte 10 minut, dokud na pizze nenaskáčou puchýřky. Mezitím stejným způsobem připravte další pizzu. Tu hotovou shoďte na prkénko nebo na talíř a místo ní na rozpálený plech vsaďte další. Pokračujte, dokud těsto nespotřebujete. Hotové pizzy zasypte čerstvou bazalkou a podávejte.

☕️ Poznámka

Tajemství tenkého a dokonale křupavé- ho těsta je v pomalém kynutí a prudkém pečení. Přípravu pizzy si tedy musíte rozmyslet den předem. Vykynuté těsto ale můžete zamrazit – ideálně rozválené a zabalené do pečicího papíru (podobně se prodává rozválené )

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *