🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 bábovka
🍪 Popis
Medová bábovka je dokonalou variantou podzimního moučníku. Je plná ořechů, voňavého koření a šmrncnutá medem. Nakonec ji můžete doladit čokoládovou polevou.
🍓 Ingredience
- 50 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 5 vajec
- 170 g medu
- 4 lžíce rumu
- 2 drcené hřebíčky
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička citronové kůry
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 150 g hrubé mouky
- 50 g rozinek
- 50 g sekaných vlašských ořechů
- 50 g jemně nasekaných lískových oříšků
- tuk na vymazání
- hrubá mouka na vysypání
- 10 g čerstvého droždí
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Oddělte žloutky od bílků. Do mísy ke žloutkům přidejte cukr, změklé máslo a ušlehejte do pěny.
Krok 2: Do směsi přidejte nadrcené hřebíčky, skořici, najemno nastrouhanou kůru z citronu, rum, rozehřátý med a rozdrobené droždí. Vše důkladně prošlehejte.
Krok 3: Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozinky a oba druhy ořechů. Opatrně prošlehejte.
Krok 4: Nakonec do těsta vmíchejte dotuha ušlehaný sníh z bílků. Formu na bábovku vymažte a vysypte moukou.
Krok 5: Těsto nalijte do formy a vložte do trouby předehřáté na 160 °C. Pečte ji 50 až 60 minut.








Napsat komentář