🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 45 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Pokud máte rádi kuřecí řízky, mohl by vás zaujmout tento recept na kuře marinované v citronové šťávě. Kousky se pak smaží a následně i dusí, ale jsou dokonale voňavé a křupavé.
🍓 Ingredience
- 1 kg kuřecích paliček
- sůl a pepř
- 3 lžíce citronové šťávy
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 150 ml oleje
- 2 lžíce horké vody
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso dejte do mísy, přidejte 2 vrchovaté lžičky soli (opravdu, nebojte se toho), citronovou šťávu a zalijte studenou vodou tak, aby maso bylo ponořené. Přiklopte poklicí a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
Krok 2: Maso vyjměte z marinády a osušte. Smíchejte mouku se sladkou paprikou, trochou pepře a špetkou soli. Maso ve směsi obalte.
Krok 3:
V pekáčku nebo hluboké pánvi, která jde dát do trouby, rozpalte na střední prohřátí asi 1 cm oleje. Maso v něm postupně pozvolna osmažte dozlatova, trvá to dohromady asi 20 minut.
Krok 4: Plotnu ztlumte na nízký stupeň. Opravdu velmi opatrně přidejte dvě lžíce horké vody, přiklopte poklicí a ještě 20 minut dodělejte. Na závěr sundejte poklici a ještě chvíli smažte ve výpeku dokřupava. Jedná se o velmi netradiční postup, ale věřte, že stojí za to!
☕️ Poznámka
Tip: Na tento recept můžete použít v podstatě libovolné kuřecí maso, nejlepší jsou ale kousky s kostí jako paličky nebo horní část křídel.








Napsat komentář