🕒 Doba přípravy: 5 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Kysaná smetana ochucená smaženou cibulkou a sladkou paprikou je skvělou alternativou moučného bešamelu, když si hlídáte příjem sacharidů. Spolu s květákem a nízkotučným sýrem tak snadno vytvoříte rychlé, vydatné, a přitom poměrně dietní jídlo!
🍓 Ingredience
- 1 květák
- 1 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce zakysané smetany
- 1 vejce
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 100 g tvrdého sýra
- sůl
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Květák operte, rozeberte na růžičky a povařte v osolené vodě asi 10 minut na skus.
Krok 2: Nadrobno pokrájenou cibuli opečte dozlatova na 2 lžících olivového oleje, během smažení lehce osolte. Vmíchejte zakysanou smetanu s rozšlehaným vajíčkem a malou lžičkou sladké papriky.
Krok 3: Pekáček vymažte lžící olivového oleje, na dno rozložte povařený květák, přelijte omáčkou a posypejte strouhaným sýrem s max. 30 % tuku v sušině. Zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C 10–15 minut dozlatova.
☕️ Poznámka
Pro sytější verzi můžete ke květáku přidat i vařené brambory a cibuli opéct na kostičkách slaniny.








Napsat komentář