Cizrnové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 1,5 hod.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Těstoviny s masovými kuličkami patří mezi oblíbená jídla nejen pro děti. Pokud se snažíte omezit spotřebu masa, můžete vyzkoušet verzi s kuličkami z cizrny. Luštěniny jsou plné bílkovin, ale hlavně skvěle chutnají.

🍓 Ingredience

OMÁČKA:

  • olivový 2 lžíce
  • rajský protlak 40 g
  • krájená konzervovaná rajčata 400 g
  • 80 ml
  • 1 lžička
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • sušené oregano 1 lžička

🥘 Postup přípravy

Cizrnu večer zalijte studenou vodou a přes noc nechte nasáknout. Druhý den ji propláchněte, uvařte doměkka, slijte a nechte vychladnout.
Rozmixujte ji dohladka a přidejte vejce, strouhanku, sýr, lisovaný česnek, olej, sůl a . Vše dobře promíchejte a tvořte menší kuličky, které dejte na 15 minut zapéct do trouby rozpálené na 180 stupňů.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu a připravte omáčku. Na olivovém oleji orestujte protlak s cukrem, přidejte drcená rajčata, sůl, pepř, oregano a zeleninový , povařte na mírném ohni asi 10 minut.
Těstoviny podávejte přelité omáčkou a cizrnovými kuličkami, navrch můžete přidat nastrouhaný sýr, verzi pro dospělé můžete oživit špetkou drceného chilli..

☕️ Poznámka

Cizrna je nenadýmavá luštěnina vhodná pro celiaky. Má vysoký podíl vápníku, železa, zinku a vitaminu E, který pomáhá správné funkci obranných mechanismů těla. Chrání srdce, pozitivně působí na štítnou žlázu a pleť, a právě díky vápníku se doporučuje ženám jako prevence osteoporózy. Vysoký obsah vlákniny působí na trávicí trakt a zlepšuje vyprazdňování. Je základní ingrediencí pro přípravu hummusu nebo falafelu, skvělá je i do polévek nebo do ů.

https://fresh.iprima.cz/recepty/cizrnove-kulicky-v-rajcatove-omacce-s-testovinami




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *