Leberkäse – tradiční bavorská sekaná ze tří druhů masa

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 2 hod.

🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

Od naší klasické sekané se liší konzistencí. Maso do Leberkäse se totiž mele na úplně jemné pyré a díky tomu má výsledná sekaná podobnou strukturu jako jemný . Většinou se podává nakrájená na silnější plátky v housce a s hořčicí, ale můžete ji i orestovat na pánvi a pochutnat si na ní s bramborovou kaší.

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Slaninu s loupanou cibulí umelte v masovém mlýnku přes nástavec se středními otvory.
Přes nástavec s nejmenšími otvory umelte dobře vychlazené, odblaněné hovězí a a česnek, pomelte několikrát na jemné masové pyré.
Jemně umleté pyré (maso) přendejte do mixéru, osolte a opepřete, za postupného přidávání ledové tříště vymíchejte do hladké hmoty, ledu dejte jen tolik, aby hmota byla lehce tvárná, vláčná, ale ne tekutá!
Umixovanou hmotu přendejte do mísy, do ní zapracujte pomletou slaninu s cibulí, dochuťte majoránkou, muškátovým oříškem a citronovou kůrou, ještě trochu přisolte a vše důkladně promíchejte.
Formu na chlebíček vymažte tukem, masovou hmotu přeneste do této formy, povrch pěkně uhlaďte, pak v něm udělejte na povrchu mřížkování pomocí nože nebo vidličky.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 50–60 minut.

☕️ Poznámka

Další variace populární v Německu, kterými můžete bavorskou sekanou oživit:

Pikantní: Do masové směsi přidejte před pečením nasekané chilli papričky.

Chuťovky: K masu přidejte nadrobno nasekanou červenou papriku, nebo plátky oliv.

Houbová: Velmi populární je sekaná s přidanými houbami. Do směsi přidejte nadrobno nasekané žampiony.

Pizza: Do masové směsi přidejte malé kostičky tvrdého sýra, tvrdého salámu a čerstvou červenou papriku.

https://fresh.iprima.cz/recepty/leberkase-tradicni-bavorska-sekana-ze-tri-druhu-masa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *