Králík s omáčkou agrodolce

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🍽️ Množství: 2-4 porce

🍪 Popis

Tradiční italská omáčka má sladkokyselou chuť a můžete ji připravit s různými druhy masa. Servíruje se i samostatně s těstovinami. V dnešním receptu vyzkoušejte jemné králičí maso s voňavou rýží jako přílohou.

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Cibuli, zeleninu a pancettu nakrájejte na malé kousky.

Porce králíka osolte, opepřete a obalte v mouce (přebytky oklepejte, ať nepadají do kastrolu). V kastrolu rozpalte a na prudkém plameni na něm opečte maso ze všech stran dozlatova. Pak ho přendejte do misky, snižte plamen na střední stupeň, přidejte máslo, počkejte až se rozpustí a pak vložte nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek. Opékejte cca 5 minut, přidejte pancettu, jalovec (mírně ho rozmáčkněte nožem), pepř, tymián a cukr a nechte ještě minutku péct, až se rozvoní. Vraťte zpět do kastrolu maso. Pak už doplňte jen ocet a cca 500 ml vody, přiklopte pokličkou a nechte cca 45 minut probublávat. Mezitím dejte vařit rýži.

Ke konci můžete do silnější části masa píchnout, jestli je dostatečně měkké. Pokud ano, přidejte , rozinky, pokrájené ořechy a čokoládu nalámanou na kostičky. Na mírném plameni nechte čokoládu rozpustit a vše ostatní prohřát za občasného promíchání – bude to trvat jen několik minut. Jako přílohu podávejte bílé , rýži, nebo klidně i polentu.

☕️ Poznámka

https://fresh.iprima.cz/recepty/kralik-s-omackou-agrodolce




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *