🕒 Doba přípravy: 60 min.
🍽️ Množství: 15 porcí
🍪 Popis
Když jste v obzvlášť kreativní náladě a nechce se vám kupovat hotové omáčky, zkuste tento osvědčený recept z Jamieho dílny.
🍓 Ingredience
- 1 červená cibule (oloupaná, nakrájená na kostky)
- ½ fenyklu (nakrájeného na kostky)
- 1 stonek řapíkatý celer (nakrájený na kostky)
- 1 ks čerstvý zázvor (ve velikosti palce, oloupaného a nakrájeného na kostky)
- 2 stroužek česneku (nakrájeného)
- ½ červené papriky (zbavené semínek a najemno nakrájené)
- bazalky (nakrájené čerstvé)
- 1 pl koriandr
- 2 hřebíčky
- 1 lžička pepře
- 1 lžička mořská sůl
- 2 pl olivového oleje
- 1 kg rajčat (nakrájených)
- 200 mililitrů ocet
- 70 gramů hnědý cukr
- 350 mililitrů vody
🥘 Postup přípravy
1
Do hrnce dáme olivový olej, přidáme všechny ingredience kromě bazalky, rajčat, octa a cukru. Za občasného míchání vaříme 10 – 15 minut.
2
Přidáme rajčata, studenou vodu a přivedeme do varu. Na mírném ohni vaříme, dokud se objem nezredukuje na polovinu.
3
Přidáme bazalku, vyjmeme hřebíček a omáčku najemno rozmixujeme.
4
Přelijeme do druhého hrnce, přidáme ocet, cukr a na slabém ohni za občasného míchání vaříme, dokud se nezredukuje na hustý kečup. Podle chuti dosolíme a nalijeme do sterilizované nádoby.








Napsat komentář