🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 5 porcí
🍪 Popis
Rychlý a nepřeslazený dezert, který můžete bez výčitek servírovat dětem, když je honí mlsná. Chlazený je velmi osvěžující a dospělým připomene jejich dětství. Chutná totiž jako jablečný kompot, který dělávala babička.
🍓 Ingredience
Na jablečné želé
- 2 jablka
- 300 ml vody
- 20 g hnědého přírodního cukru
- 1 ks skořice celé
- 4 hřebíčky
- 2 lžičky agaru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 100 g dětských piškotů
K podávání
- 180 ml šlehačky
- čerstvé ovoce
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Oloupejte dvě větší jablka, pokrájejte je na drobné kostičky a ihned je vložte do vody okyselené citronovou šťávou. Přidejte koření a cukr. Množství cukru zvolte podle sladkosti jablek. Sladit můžete také medem nebo sirupem – podle chuti. Pomalu přiveďte k varu a vařte pět až šest minut. Poté přisypte agar, dobře rozmíchejte a vařte ještě asi čtyři minuty.
Krok 2: Směs odstavte, vylovte koření a nechte trochu zchladnout. Zatím si vypláchněte studenou vodou formičky – v tomhle receptu se mi nejvíc osvědčily silikonové. Naplňte je jablečnou směsí a navrch rozložte piškoty rovnou stranou nahoru. Nechte asi hodinu tuhnout na lince a poté případně vychlaďte v lednici.
Krok 3: Bábovičky vyklopte a podávejte s čerstvým ovocem a kopečkem šlehačky.
☕️ Poznámka
Zkuste se podívat po cejlonské skořici, má neporovnatelně lepší chuť než běžně dostupná čínská a je také zdravější. Na luxusní dezert bábovičky povýšíte, když je budete servírovat s karamelovou omáčkou.








Napsat komentář