🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 chlebíček
🍪 Popis
Únor se pomalu přehoupl do druhé poloviny a to znamená, že nová sezona plná barevného ovoce je zase o něco blíž. Než na to dojde, pusťte se do pečení tohoto jablečného chlebíčku: je opravdu skvělý!
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Promíchejte s třtinovým cukrem a citronovou šťávou a nechte chvíli odležet.
Krok 2: Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny, pak jedno po druhém zašlehejte vejce o pokojové teplotě: teprve když je jedno vejce zcela zapracované, přidejte další. Mouku promíchejte se solí, práškem do pečiva a skořicí.
Krok 3: Do máslové směsi zamíchejte moučnou směs a vanilkový extrakt. Když je těsto hladké, vmíchejte připravená jablka včetně tekutiny. Nalijte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a pozvolna pečte asi 80 až 90 minut dozlatova. Kdyby povrch příliš rychle tmavl a střed byl stále syrový (poznáte tak, že do těsta zapíchnete špejli a ta je po vytažení mokrá), překryjte formu alobalem.
Krok 4: Upečený koláč nechte asi deset minut vychladnout, pak jej vyklopte a počkejte, až vystydne úplně.








Napsat komentář