Holandská jablečná buchta

, , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 chlebíček

🍪 Popis

Únor se pomalu přehoupl do druhé poloviny a to znamená, že nová sezona plná barevného je zase o něco blíž. Než na to dojde, pusťte se do pečení tohoto jablečného chlebíčku: je opravdu skvělý!

🍓 Ingredience

Na jablečný koláč

  • 4 sladká
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 170 g měkkého másla
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 4 vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička mleté
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na formu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Promíchejte s třtinovým cukrem a citronovou šťávou a nechte chvíli odležet.

Krok 2: Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny, pak jedno po druhém zašlehejte vejce o pokojové teplotě: teprve když je jedno vejce zcela zapracované, přidejte další. Mouku promíchejte se solí, práškem do pečiva a skořicí.

Krok 3: Do máslové směsi zamíchejte moučnou směs a . Když je těsto hladké, vmíchejte připravená jablka včetně tekutiny. Nalijte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a pozvolna pečte asi 80 až 90 minut dozlatova. Kdyby povrch příliš rychle tmavl a střed byl stále syrový (poznáte tak, že do těsta zapíchnete špejli a ta je po vytažení mokrá), překryjte formu alobalem.

Krok 4: Upečený koláč nechte asi deset minut vychladnout, pak jej vyklopte a počkejte, až vystydne úplně.

☕️ Poznámka

Energetická hodnota celkem pro 1 biskupský chlebíček
Energie16 751,06 kJ
Bílkoviny61,2 g
Tuky175,51 g
Sacharidy531,51 g
1,73 g
SAFA82,46 g
Vláknina25,12 g
Cukry315,25 g

https://www.prozeny.cz/clanek/holandska-jablecna-buchta-54037




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *