Bramborové pusinky s dušeným hovězím masem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 65 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Neodolatelná úprava brambor s masem, které se rozplývá na jazyku.

🍓 Ingredience

Bramborové pusinky:

  • 1 kg brambor
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 4 žloutky
  • 2 celá vejce
  • 50 g másla
  • 1 lžička soli
  • černý pepř

Dušené :

🥘 Postup přípravy

1
oloupeme, nakrájíme a uvaříme, vodu slijeme.

2
Brambory rozmačkáme, přidáme žloutky, máslo a polovinu soli, pepř, muškátový oříšek a ¾ smetany.

3
Směs vymícháme do hladkého pyré. Můžeme použít ruční šlehač.

4
Sáček na zdobení naplníme bramborovým pyré a na pečicí plech nastříkáme pusinky. Plech vložíme do lednice a necháme zchladit.

5
Troubu rozehřejeme na 190 °C. Rozšleháme celá vejce se zbytkem smetany. Vyjmeme plech z lednice a bramborové pusinky opatrně potřeme směsí vajec a smetany. Pečeme dozlatova.

6
Maso omyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájíme na plátky a opepříme.

Plátky opečeme na rozpálené pánvi z obou stran. Vyjmeme z pánve a necháme odpočinout stranou.

Nakrájíme očištěnou cibuli a opečeme ji na výpeku z masa. Přilijeme trošku horké vody a vaříme, dokud se voda neodpaří, poté přidáme maso.

Osolíme, přidáme horkou vodu nebo vývar tak, aby bylo maso ponořené. Hlídáme, abychom maso nepřipálili, a v případě potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.

☕️ Poznámka

Připravte nejdříve maso a až poté bramborové pusinky.

763 kcal.

https://itesco.cz/hello/recepty/bramborove-pusinky-s-dusenym-hovezim-masem/587682/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *