Holandský řízek s bramborovo-celerovou kaší

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Klasika v podobě holandského řízku se nikdy neomrzí. Připravte si ji se sametově jemnou bramborovou kaší, tentokrát obohacenou ještě o .

🍓 Ingredience

Na maso

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 100 g goudy
  • pepř
  • na obalování
  • 1 vejce
  • na obalování
  • 100 ml mléka
  • na smažení

Na kaši

  • 500 g brambor
  • 100 g celeru
  • 70 g másla
  • 150 ml smetany
  • sůl

🥘 Postup přípravy

Krok 1: oloupejte a nakrájejte je na kostky. Celer očistěte a také nakrájejte. Dejte vše do osolené vody a uvařte doměkka.

Krok 2: Maso dejte do mísy a přidejte k němu nahrubo nastrouhaný . Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté z ní vytvarujte 4 . Do misek připravte strouhanku, mouku a do poslední vejce s mlékem.

Krok 3: Maso obalte nejdřív v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Takto připravené řízky smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Skládejte je na ubrousek, aby se z nich odsál přebytečný .

Krok 4: Uvařené brambory s celerem slejte, přidejte k nim na kousky nakrájené změklé máslo, smetanu a ušlehejte hladkou kaši. Hotové řízky podávejte s kaší a zeleninovým salátem podle chuti.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/holandsky-rizek-s-bramborovo-celerovou-kasi-56482




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *