Burger s modrým sýrem a hruškou

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 40 min.

🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Víno a javorový , křupavá , voňavá a nezaměnitelný společně se šťavnatým masem tvoří dohromady opravdový gastronomický zážitek

🍓 Ingredience

Dresink:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ červené
  • 2 lžíce balsamikový
  • 2 lžíce červeného vína
  • 1 lžička javorový sirup

Burger:

🥘 Postup přípravy

1
Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme a osmažíme cibuli na nízkou teplotu. Přidáme , červené víno a javorový sirup. Vaříme po dobu 10 minut, dokud nevznikne výsledný dresink.

2
Předehřejeme troubu na 190 °C. Slaninu posypeme drcenými a pečeme po dobu 15 minut, aby byla dokonale křupavá.

3
Z mletého masa utvoříme dva burgery a smažíme je na pánvi nebo grilu po dobu 5 minut z každé strany. Dochutíme solí a kořením.

4
Nakrájíme hrušku na 4 kousky a restujeme je z každé strany po dobu jedné minuty.

5
Osmahneme žemle na pánvi nebo grilu. Na spodní díl žemle dáme dresink a na něj vyskládáme maso, dva kousky hrušky, dva kousky slaniny, modrý sýr a rukolu. Přikryjeme vrchním dílem žemle a celé upevníme zapíchnutím špejle.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *