🕒 Doba přípravy: 40 min.
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Víno a javorový sirup, křupavá slanina, voňavá hruška a nezaměnitelný sýr společně se šťavnatým masem tvoří dohromady opravdový gastronomický zážitek
🍓 Ingredience
Dresink:
Burger:
- 200 g mleté hovězí
- 2 žemle
- 4 plátek slaniny
- 2 lžíce drcené ořechy
- 1 velká hruška
- 2 plátek modrý sýr (tenké)
- rukola
- sůl
- pepř
🥘 Postup přípravy
1
Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme cibuli na nízkou teplotu. Přidáme balsamikový ocet, červené víno a javorový sirup. Vaříme po dobu 10 minut, dokud nevznikne výsledný dresink.
2
Předehřejeme troubu na 190 °C. Slaninu posypeme drcenými ořechy a pečeme po dobu 15 minut, aby byla dokonale křupavá.
3
Z mletého masa utvoříme dva burgery a smažíme je na pánvi nebo grilu po dobu 5 minut z každé strany. Dochutíme solí a kořením.
4
Nakrájíme hrušku na 4 kousky a restujeme je z každé strany po dobu jedné minuty.
5
Osmahneme žemle na pánvi nebo grilu. Na spodní díl žemle dáme dresink a na něj vyskládáme maso, dva kousky hrušky, dva kousky slaniny, modrý sýr a rukolu. Přikryjeme vrchním dílem žemle a celé upevníme zapíchnutím špejle.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://itesco.cz/hello/recepty/burger-s-modrym-syrem-a-hruskou/583331/








Napsat komentář