🕒 Doba přípravy: 60 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 300 g cizrny
  • 1 jarní cibulka
  • 1 červená
  • 1/2 svazku petrželky
  • 1 mrkev
  • 100 g rajčat
  • 2 bio citrony
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 3 stroužky česneku
  • mletý černý pepř
  • mletý římský kmín
  • 1 hlávkový
  • 200 g fety

🥘 Postup přípravy

1. Cizrnu přebereme, zalijeme ji studenou vodou a necháme namočenou do druhého dne. Pak vodu slijeme a cizrnu uvaříme v čisté vodě doměkka. Necháme vychladnout a scedíme. Pokud chceme zkrátit dobu přípravy, použijeme sterilovanou cizrnu.

2. Jarní cibulku, červenou papriku, petrželku, a rajčata očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu a cizrnu dáme do mísy, přidáme citronovou šťávou, , a utřený česnek. Promícháme a ochutíme solí, pepřem a mletým římským kmínem. Necháme v lednici odležet.

4. opláchneme, rozebereme na jednotlivé listy a rozdělíme do misek. Přidáme k němu cizrnový salát a vše posypeme na kostičky nakrájeným sýrem . Dozdobíme nastrouhanou citronovou kůrou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

KCAL / KJ 507/2123




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *