🍓 Ingredience
Na dip:
- 300 g čerstvého kozího sýru
- 2-3 lžíce kozího jogurtu (na naředění)
- Mořská sůl
- 2-3 lžíce bylinek (petržel, pažitka, …)
Na čerstvou zeleninu:
- 2 velké hrsti čerstvé listové zeleniny
- (směs salátu, kadeřávku, …)
- 6-8 rajčátek
Na pečenou zeleninu:
- ½ hlávky květáku, romanesca nebo brokolice
- 4-6 mrkví (můžete použít i pastinák, petržel nebo řepu)
- 2 lžíce olivového oleje
- Mořská sůl
- Čerstvě mletý pepř
🥘 Postup přípravy
1.
Předehřejte si troubu na 180 °C na funkci horní a spodní ohřev. Očistěte si zeleninu určenou na pečení, květák nebo jiný druh zeleniny rozdělte na růžičky a vše dejte na plech. Pokapejte olejem, lehce posolte, případně i popepřete a dobře promíchejte a obalte v oleji. Dejte péct na přibližně 15-20 minut tak, aby zelenina byla ještě křupavá.
2.
Pokud chcete servírovat i trochu teplého ovoce, na posledních 10 minut pečení přidejte do trouby i to.
3.
Připravte si dip smícháním čerstvého sýra, bylinek, trochy jogurtu na naředění konzistence, která má být hustá podobně jako hummus a soli i pepře podle chuti.
4.
Rozdělte dip na kraje obou talířů. Vytvořte ozdobné vrstvy. Na druhou polovinu talíře dejte směs listových salátu, případně další zeleniny. Na střed naaranžujte pečenou zeleninu i ovoce. Vše pokapejte trochou olivového oleje, medu, posypejte orestovanými oříšky a pokud se vám při pečení uvolnila nějaká šťáva z ovoce, nezapomeňte jí také přidat. Pro verzi bez sladkého ovoce, namísto medu přidejte trochu pesta na dochucení.








Napsat komentář