Dip z kozího sýra se salátem a pečenou zeleninou

, , , ,

🍓 Ingredience

Na dip:

  • 300 g čerstvého kozího sýru
  • 2-3 lžíce kozího jogurtu (na naředění)
  • Mořská
  • 2-3 lžíce bylinek (, , …)

Na čerstvou zeleninu:

  • 2 velké hrsti čerstvé listové zeleniny
  • (směs salátu, kadeřávku, …)
  • 6-8 rajčátek

Na pečenou zeleninu:

Něco navíc:

  • 1 menší hrozen vína, nebo
  • 4 švestky, nebo
  • 1 jablko či , nebo
  • 4 

Na servírování:

  • 2 lžíce orestovaných piniových oříšků (, vlašské, nebo pekanové budou taky skvělé)
  • lžička medu na pokapání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • (to se hodí, pokud nebudete péct a používat )

🥘 Postup přípravy

1.
Předehřejte si troubu na 180 °C na funkci horní a spodní ohřev. Očistěte si zeleninu určenou na pečení, nebo jiný druh zeleniny rozdělte na růžičky a vše dejte na plech. Pokapejte olejem, lehce posolte, případně i popepřete a dobře promíchejte a obalte v oleji. Dejte péct na přibližně 15-20 minut tak, aby byla ještě křupavá.
2.
Pokud chcete servírovat i trochu teplého ovoce, na posledních 10 minut pečení přidejte do trouby i to.
3.
Připravte si dip smícháním čerstvého sýra, bylinek, trochy jogurtu na naředění konzistence, která má být hustá podobně jako a soli i pepře podle chuti.
4.
Rozdělte dip na kraje obou talířů. Vytvořte ozdobné vrstvy. Na druhou polovinu talíře dejte směs listových salátu, případně další zeleniny. Na střed naaranžujte pečenou zeleninu i ovoce. Vše pokapejte trochou olivového oleje, medu, posypejte orestovanými a pokud se vám při pečení uvolnila nějaká šťáva z ovoce, nezapomeňte jí také přidat. Pro verzi bez sladkého ovoce, namísto medu přidejte trochu pesta na dochucení.

☕️ Poznámka

https://kitchenette.cz/clanek/dip-z-koziho-syra-se-salatem-a-pecenou-zeleninou




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *