🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: Na 18–20 skleniček o objemu 210 ml
🍪 Popis
Hořčici oceníte nejen jako doplněk ke grilování. Poslouží i jako skvělá marináda na drůbež či vepřové maso.
🍓 Ingredience
- dýně 2 kg
- dýně Goliáš, případně směs Goliáše a Hokkaida, oloupaná, očištěná a nakrájená na kostičky na cca 2 x 2 cm
- česnek 1 hlava
- celá palice, stroužky oloupané
- slunečnicový olej 150 ml
- ocet 200 ml
- krupicový cukr 130 g
- sůl 60 g
- hořčice plnotučná 200 g
- hořčičné semínko 2 ČL
- světlé
- pepř celý 2 ČL
- černý
- garam masala 3 ČL
- nebo tandoori masala
🥘 Postup přípravy
1
Do velkého hrnce vložte dýni a česnek. Přidejte tekuté přísady, pak sypké, hořčici a nakonec koření. Důkladně promíchejte a na mírném plameni vařte odkryté cca 1 hodinu. Občas promíchejte, aby se dýně nepřipálila.
2
Poté rozmixujte tyčovým mixérem přímo v hrnci (pokud je odolný proti poškrábání) nebo v jiné vhodné nádobě. Horkou hořčici plňte do čistých vypařených sklenic, uzavřete víčky a sterilizujte 30 minut na 80 °C. Zavařená hořčice vydrží ve spíži nejméně rok. Po otevření skladujte v lednici a snězte do 2–3 týdnů.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
Energie 3383 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 448 g
Tuky 169 g
Vláknina 9 g
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/dynova-horcice-s-chuti-orientu








Napsat komentář