Dýňová hořčice s chutí orientu

,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: Na 18–20 skleniček o objemu 210 ml

🍪 Popis

Hořčici oceníte nejen jako doplněk ke grilování. Poslouží i jako skvělá marináda na drůbež či .

🍓 Ingredience

  • 2 kg
  • dýně Goliáš, případně směs Goliáše a Hokkaida, oloupaná, očištěná a nakrájená na kostičky na cca 2 x 2 cm 
  • česnek 1 hlava
  • celá palice, stroužky oloupané
  • 150 ml
  • 200 ml
  • krupicový 130 g
  • 60 g

🥘 Postup přípravy

1
Do velkého hrnce vložte dýni a česnek. Přidejte tekuté přísady, pak sypké, hořčici a nakonec . Důkladně promíchejte a na mírném plameni vařte odkryté cca 1 hodinu. Občas promíchejte, aby se dýně nepřipálila. 
2
Poté rozmixujte tyčovým mixérem přímo v hrnci (pokud je odolný proti poškrábání) nebo v jiné vhodné nádobě. Horkou hořčici plňte do čistých vypařených sklenic, uzavřete víčky a sterilizujte 30 minut na 80 °C. Zavařená hořčice vydrží ve spíži nejméně rok. Po otevření skladujte v lednici a snězte do 2–3 týdnů.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

Energie 3383 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 448 g
Tuky 169 g
Vláknina 9 g




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *