🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4-6 porcí

🍪 Popis

Jak vypadá jaro na talíři? Třeba jako svěže zelené hráškové rizoto! Je skvělé samo o sobě, ale pokud mu chcete dodat trochu šťávy navíc, doplňte ho pikantní krabí salsou.

🍓 Ingredience

NA ZELENOU OMÁČKU

NA KRABÍ SALSU

  • cibule červená ½ ks nakrájená nadrobno
  • krab 200 g bílé krabí maso z konzervy nebo mražené (viz Něco navíc)
  • 1 ks červená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • petrželka 1 hrst hladkolistá, nasekaná
  • citronová šťáva z 1/2 citronu

🥘 Postup přípravy

1
Ve velkém kastrolu či hluboké pánvi na mírném ohni rozehřejte trochu oleje a opékejte cibuli i jarní cibulku 5 minut do změknutí. Zesilte oheň na střední, vsypte rýži a česnek, opékejte 1 minutu, aby začala sklovatět. 
2
Vlijte víno a nechte za stálého míchání skoro odpařit. Zmírněte oheň a po naběračkách přilévejte vývar, vždy až se předchozí vstřebá, pravidelně míchejte. Osolte a opepřete.
3
Na zelenou omáčku dejte špenát, hrášek, olivový olej a 100 ml vody do mixéru či food processoru. Rozsekejte na hladkou omáčku. 
4
Až vlijete všechen vývar a rýže bude skoro al dente (trvá to 20–25 minut), vmíchejte zelenou omáčku. Míchejte ještě 5 minut, pak vmíchejte hrášek, parmazán, citronovou šťávu a smetanu. Dosolte, dopepřete a vařte cca 5 minut, aby se hrášek prohřál a rýže změkla. 
5
Smíchejte suroviny na krabí salsu. Rizoto rozdělte do misek, na něj naneste salsu. Do- plňte klínky citronu a dalším parmazánem

☕️ Poznámka

Krabí maso lze nahradit okapaným tuňákem z konzervy či nadrobno nasekanými surimi tyčinkami.

Energie 3087 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 420 g
Tuky 87 g
Vláknina 23 g

https://www.apetitonline.cz/recept/hraskove-rizoto-s-krabem




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *