Jamajské kuře jerk se salátkem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

Neodolatelné jamajské jerk nemůže chybět na žádné pořádné grilovačce!

🍓 Ingredience

  • 6 kuřecích prsních řízků
  • 3 papričky habanero
  • 3 zelené chilli papričky
  • hrst čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce kuliček nového
  • 8 stroužků česneku, oloupaných
  • 3 cibule, nakrájené nahrubo
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžičky kuliček černého pepře
  • po 1 lžičce mleté , muškátového oříšku a zázvoru
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1/2 hrnku sójové omáčky
  • šťáva z 1 limety
  • 1 hrnek pomerančové šťávy
  • 1 hrnek bílého vinného octa

NA SALÁT

  • 1 avokádo, oloupané a nakrájené na plátky
  • 1 pomeranč, oloupaný a nakrájený na segmenty
  • 1 okurka nakrájená na kolečka
  • 1 červená , nakrájená na proužky
  • 200g mix listů salátu
  • šťáva z 1 pomeranče
  • šťáva z 1 limety
  • a čerstvě
  • vinný dle chuti

🥘 Postup přípravy

1 Všechny ingredience kromě masa rozmixujte dohladka. Vlijte do mísy (část uschovejte k podávání – na namáčení upečeného kuřete). vložte do mísy s marinádou a nechte marinovat – nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc.

2 Kuřecí prsa grilujte na středně rozpáleném grilu 5–10 minut z každé strany (dle tloušťky masa).

3 Na promíchejte všechny ingredience a dochuťte solí, pepřem a vinným octem. Podávejte s grilovaným kuřetem a odloženou marinádou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *