🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí
🍪 Popis
Neodolatelné jamajské kuře jerk nemůže chybět na žádné pořádné grilovačce!
🍓 Ingredience
- 6 kuřecích prsních řízků
- 3 papričky habanero
- 3 zelené chilli papričky
- hrst čerstvého tymiánu
- 2 lžíce kuliček nového koření
- 8 stroužků česneku, oloupaných
- 3 cibule, nakrájené nahrubo
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce soli
- 2 lžičky kuliček černého pepře
- po 1 lžičce mleté skořice, muškátového oříšku a zázvoru
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 1/2 hrnku sójové omáčky
- šťáva z 1 limety
- 1 hrnek pomerančové šťávy
- 1 hrnek bílého vinného octa
NA SALÁT
- 1 avokádo, oloupané a nakrájené na plátky
- 1 pomeranč, oloupaný a nakrájený na segmenty
- 1 okurka nakrájená na kolečka
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 200g mix listů salátu
- šťáva z 1 pomeranče
- šťáva z 1 limety
- sůl a čerstvě mletý pepř
- vinný ocet dle chuti
🥘 Postup přípravy
1 Všechny ingredience kromě masa rozmixujte dohladka. Vlijte do mísy (část uschovejte k podávání – na namáčení upečeného kuřete). Kuřecí prsa vložte do mísy s marinádou a nechte marinovat – nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc.
2 Kuřecí prsa grilujte na středně rozpáleném grilu 5–10 minut z každé strany (dle tloušťky masa).
3 Na salát promíchejte všechny ingredience a dochuťte solí, pepřem a vinným octem. Podávejte s grilovaným kuřetem a odloženou marinádou.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recepty/jamajske-kure-jerk-se-salatkem








Napsat komentář