🕒 Doba přípravy: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
- mleté maso 180 gramů (libové)
- cibulka jarní 2 lžíce (nakrájená)
- olej 2 lžíce
- sůl
- smetana na šlehání 1 lžíce (vychlazená)
- kumkvat 1 kus
- sójová omáčka 1 lžička
- zázvor 1 lžička (čerstvý, nastrouhaný)
🥘 Postup přípravy
Maso osolíme, přidáme smetanu a mícháme, dokud se vše nespojí. Přidáme sójovou omáčku, vymačkanou šťávu ze zázvoru a na závěr cibulku. Směs podle potřeby osolíme, lehce promícháme, utvoříme z ní asi 10 kuliček a zprudka je opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji v hlubší pánvi. Snížíme teplotu, kuličky přelijeme dvěma lžícemi vody, přidáme kumkvat nakrájený na plátky a kuličky dusíme pod pokličkou ještě asi 5 minut (musíme je hlídat a občas promíchat, aby se nepřipálily).
V kastrůlku svaříme hrnek vody s cukrem, jemně nakrájenou cibulí a česnekem. Přidáme drobně nakrájené ovoce, ocet, sůl a chilli, stáhneme teplotu a za občasného promíchání zvolna vaříme do zhoustnutí. Na závěr vmícháme rozlámanou čokoládu a čatní necháme zchladnout.
Kuličky podáváme teplé nebo i studené, doplněné čatní, do kterého si je namáčíme.








Napsat komentář