🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: Na 4 sklenice o objemu 0,5 litru
🍪 Popis
Nakládané cibulky jsou skvělé ke všem paštikám a obloženým mísám. Nechte je naložené jen chvíli, a budou pěkně křupavé, udělejte je už na začátku prosince, a budou krásně křehké.
🍓 Ingredience
- šalotka 1 kg
- nebo malé perlové cibulky
- sůl 100 g
- umeocet 400 ml
- nebo sladový ocet
- jablečný ocet 400 ml
- krupicový cukr 100 g
- nebo dle chuti
- hořčičné semínko 1 PL
- žluté
- pepř barevný 1 PL
- chilli sušené 2 ČL
- bobkový list 4 ks
- tymián 8 snítek
- čerstvý
🥘 Postup přípravy
1
Šalotky oloupejte – seřízněte spodní část, kde byly kořínky, a oloupejte první vrstvu. Pokud by vám to šlo špatně, dejte je do misky, přelijte vroucí vodou, nechte vychladnout, slijte a poté oloupejte a spodní části seřízněte.
2
Šalotky dejte do misky, přisypte sůl a nechte přes noc stát na lince, když půjdete okolo, protřepte je nebo promíchejte, aby se solí pořádně obalily.
3
Následující den je opláchněte a nechte oschnout. Do pánve vlijte oba octy, přisypte cukr, hořčičná semínka, pepř a chilli vločky. Zvolna zahřívejte a míchejte, aby se cukr rozpustil. Zvyšte plamen, přiveďte k varu a odstavte.
4
Do čtyř čistých, nejlépe vyvařených uzavíratelných sklenic napěchujte šalotky, do každé přidejte bobkový list a 2 snítky tymiánu. Přilijte teplý nálev včetně koření. Sklenice uzavřete a dopřejte šalotkám alespoň 10 dnů, než se do nich vy nebo obdarovaný pustíte.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/nakladane-cibulky








Napsat komentář