Nakládané cibulky


🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: Na 4 sklenice o objemu 0,5 litru

🍪 Popis

Nakládané cibulky jsou skvělé ke všem paštikám a obloženým mísám. Nechte je naložené jen chvíli, a budou pěkně křupavé, udělejte je už na začátku prosince, a budou krásně křehké.

🍓 Ingredience

  • šalotka 1 kg
  • nebo malé perlové cibulky
  • 100 g
  • umeocet 400 ml
  • nebo
  • jablečný 400 ml
  • krupicový 100 g
  • nebo dle chuti
  • hořčičné semínko 1 PL
  • žluté
  • pepř barevný 1 PL
  • chilli sušené 2 ČL
  • 4 ks
  • 8 snítek
  • čerstvý

🥘 Postup přípravy

1
Šalotky oloupejte – seřízněte spodní část, kde byly kořínky, a oloupejte první vrstvu. Pokud by vám to šlo špatně, dejte je do misky, přelijte vroucí vodou, nechte vychladnout, slijte a poté oloupejte a spodní části seřízněte.
2
Šalotky dejte do misky, přisypte sůl a nechte přes noc stát na lince, když půjdete okolo, protřepte je nebo promíchejte, aby se solí pořádně obalily.
3
Následující den je opláchněte a nechte oschnout. Do pánve vlijte oba octy, přisypte cukr, hořčičná , pepř a chilli vločky. Zvolna zahřívejte a míchejte, aby se cukr rozpustil. Zvyšte plamen, přiveďte k varu a odstavte.
4
Do čtyř čistých, nejlépe vyvařených uzavíratelných sklenic napěchujte šalotky, do každé přidejte bobkový list a 2 snítky tymiánu. Přilijte teplý včetně . Sklenice uzavřete a dopřejte šalotkám alespoň 10 dnů, než se do nich vy nebo obdarovaný pustíte.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *