🕒 Doba přípravy: 55 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 8 ks párků
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 ks cibule
- 1 polévková lžíce červeného vinného octa
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- mletá paprika uzená
- 400 g rajčatového pyré
- 1 ks čerstvé červené papriky
- 1 ks cukety
- 100 ml červeného vína
- 2 ks bobkového listu
- 400 g bílých fazolí ve slaném nálevu
- ½ lžičky soli
Vrchní posyp:
- 50 g bezlepkové strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce čerstvé petrželky (petrželové natě)
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
🥘 Postup přípravy
1
Na pánvi rozpálíme dvě polévkové lžíce olivového oleje, přidáme párky společně s paprikou nakrájenou na větší kousky a 5 minut opékáme.
2
Párky s paprikou odložíme stranou a na pánev dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme ji asi 7 minut. Následně přidáme vinný ocet, rajský protlak, uzenou mletou papriku a sůl. Promícháme. Přidáme loupaná rajčata, víno, bobkové listy a scezené, ale neopláchnuté fazole, papriku, párky a nakrájenou cuketu. Přivedeme k varu.
3
Směs přelijeme do zapékací mísy a pečeme na 200 °C asi 20 minut.
4
Mezitím si nachystáme sypání. Z chleba si v mixéru připravíme strouhanku a smícháme ji v misce s prolisovaným česnekem, špetkou soli a nasekanou petrželovou natí. Po 20 minutách zapékací mísu vyndáme, její obsah posypeme sypáním, pokapeme olivovým olejem a pečeme ještě 10 minut, dokud nebude strouhanka zlatavá a křupavá.
5
Necháme několik minut odstát a podáváme.
☕️ Poznámka
Doporučujeme podávat s lehkým zeleninovým salátem nebo s pečenými bramborami.
🍏 Výživa
355,625 kcal.
🔗 Zdroj:
https://itesco.cz/hello/recepty/pikantni-casserole-s-vegetarianskou-klobasou/594271/








Napsat komentář