Polévka z pečeného česneku s těstovinami

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Krémová česnečka nám učarovala na první ochutnání. Množství česneku vás možná zaskočí, ovšem ten díky pečení získá neodolatelně jemnou chuť, takže se není čeho bát.

🍓 Ingredience

  • česnek 5 ks celé palice
  • 5 PL
  • máslo 6 PL
  • žampiony 125 g hnědé, menší rozpůlené, větší rozčtvrcené
  • 2 ks nakrájené najemno
  • mouka pšeničná hladká 5 PL
  • kuřecí 1 l
  • italské 1 ČL
  • 1 špetka mletý
  • chilli 1 špetka vločky + navíc k podávání
  • pepř čerstvě mletý
  • 200 ml
  • parmazán 50 g strouhaný + navíc k podávání
  • farfalle 150 g mini, uvařené na skus
  • petrželka 2 PL hladkolistá, nasekaná

🥘 Postup přípravy

1
Troubu předehřejte na 175°C. Z palic česneku odřízněte asi 1 cm vrchní části, abyste odhalili stroužky a odstraňte co nejvíce slupiček. Dejte do alobalu, řezy nahoru, pokapejte olejem, zabalte a pečte asi 45 minut doměkka. Pak vyndejte z trouby, vyjměte z alobalu a slijte do misky. Upečený česnek nechte lehce vychladnout a stroužky vymačkejte ze slupek k oleji do misky. Rozmačkejte vidličkou.
2
V hrnci rozehřejte lžíci másla a opečte na něm žampiony ze všech stran dozlatova, trvá to asi 5–6 minut. Vyjměte z hrnce a dejte stranou.
3
V uvolněném hrnci rozpusťte zbylé máslo, vsypte cibuli a pečený česnek i s olejem a opečte dosklovita. Zaprašte moukou a umíchejte světlou jíšku. Pak za stálého míchání přilijte vývar a rozmíchejte s jíškou dohladka. Ochuťte italskými bylinkami, muškátovým oříškem a chilli vločkami, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a nechte asi 15 minut probublávat, občas zamíchejte. 
4
Pak polévku stáhněte z plamene a rozmixujte dohladka. Vraťte na sporák, vmíchejte smetanu a strouhaný parmazán, vsypte opečené žampiony a uvařené těstoviny a nechte vše chvíli prohřát a rozpustit.
5
Podávejte posypané petrželkou, strouhaným parmazánem a chilli vločkami.

☕️ Poznámka

Energie 4101 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 363 g
Tuky 229 g
Vláknina 27 g

https://www.apetitonline.cz/recept/polevka-z-peceneho-cesneku-s-testovinami




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *