🕒 Doba přípravy: 1,5 hod.
🍽️ Množství: 1 plech
🍪 Popis
Sladké řezy a obecně všechny moučníky, které jsou pečené na plechu a snadné, se v české kuchyni těší velké oblibě. Není divu, když je něco sladkého na zub ke kávě prostě základ. Zkuste tentokrát strouhané řezy s tvarohovou náplní, u jednoho pekáčku nezůstane.
🍓 Ingredience
- hladká celozrnná ječná či pšeničná mouka 300 g
- změklé máslo 200 g
- špetka soli
- vejce 1 ks
- holandské kakao 2 lžíce
- kypřicí prášek bez fosfátů 1 ks
- moučkový cukr 75 g
- jemný tvaroh na pečení (v papíru) 600 g
- kůra z citronu 1 ks
- med 150 g
- žloutky 3 ks
- bílky 3 ks
🥘 Postup přípravy
Do hnětací mísy prosejte mouku, kakao, cukr, přidejte sůl, máslo, vejce a kypřicí prášek a pomocí metly typu K zpracujte těsto.
To pak rozdělte na dva kusy a dejte na hodinu vychladit do lednice.
Po této době vyšlehejte z bílků tuhý sníh.
Tvaroh smíchejte s medem, žloutky a najemno nastrouhanou citronovou kůrou a nakonec opatrně zapracujte sníh.
Pekáček či zapékací mísu (rozměry té mé jsou 30 x 24) vyložte pečicím papírem.
Na dno formy na pečicí papír nastrouhejte přes hrubou stranu struhadla první část těsta.
Na něj rozprostřete tvarohovou směs a nakonec zastrouhejte druhou částí těsta.
Dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C na 45 minut.
Po upečení nechejte vychladnout, poté nakrájejte na řezy a podávejte.
☕️ Poznámka
Aby se vše povedlo, použijte do korpusu suroviny z lednice pokojové teploty. Tvaroh si také vytáhněte předem. Sníh ale šlehejte ze studených bílků z lednice.








Napsat komentář