Švestkový koláč s mákem a drobenkou

, , ,

🕒 Doba přípravy: 75 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Koláč z kynutého těsta se švestkami, mákem a křupavou drobenkou je přímo králem mezi podzimními dezerty. S tímhle moučníkem určitě zabodujete na všech frontách!

🍓 Ingredience

Drobenka:

🥘 Postup přípravy

V míse promíchejte mouku, sůl a cukr a droždí. Přilijte , vejce, vlažné mléko a vypracujte jemné řidší těsto, skoro jako na lívance. Těsto přikryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí objem.
Troubu rozehřejte na 190 °C. Mezitím pečlivě promíchejte všechny ingredience na drobenku. Větší pekáč vymažte trochou másla a vysypte moukou.
Vykynuté těsto nalijte do pekáče a po celém povrchu rozdělte vypeckované přepůlené švestky. Koláč posypte drobenkou, namletým mákem a pečte asi 30 minut.
V rendlíku rozpusťte zbylé máslo, seberte z něj syrovátku a přilijte rum. Koláč po celém povrchu pokapejte a nechte dojít pár minut ve vypnuté troubě.

☕️ Poznámka

https://www.probio.cz/cs/probio-svet/recepty/svestkovy-kynuty-kolac-s-makem-10217




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *