🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 50 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Zahlédli jste v obchodech velkou zelenou růžici jménem artyčok a říkali jste si něco jako „co jde z něčeho takového vůbec uvařit? Tak to vás překvapí, že tahle rostlinka je nejen super parťákem na grilování, ale i účinnou drogou!
🍓 Ingredience
- 800 g filetu z lososa
- 2 citrony
- 1 snítka kopru
- 4 artyčoky
- 1 paprika
- 1 lilek
- 12 cherry rajčat
- 1 cuketa
- sůl
- pepř
- 2 červené řepy
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce octa 8%
- olivový olej
- 1 hrst rukoly
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé artyčoky pořídíte ve specializovaných obchodech se zeleninou, 1 kus (tedy na 1 porci) vás přijde přibližně na 50 korun. Zajímavé je, že z velké růžice odkrajujete opravdu velkou část, dokud vám nezbude jen lahodné srdíčko. Okrájejte artyčok a nechte ho 10 minut vařit v citronové vodě. Řepy nechte ve slupce a vařte je 30–40 minut doměkka ve vodě s octem, cukrem a solí. Poté je nechte vychladnout.
Krok 2: Ostatní zeleninu, tedy papriku, lilek, rajčátka a cuketu, nakrájejte na opravdu malé kostičky a na kapce olivového oleje je krátce opečte.
Krok 3: Zeleninou pak naplňte nachystané „kalíšky“ z artyčoků a dejte je společně s lososem, pokapaným citronovou šťávou, na 10 minut na gril (nebo do trouby při 200 stupních Celsia).
Krok 4: Teď zbývá už jen řepy proměnit v carpaccio – nakrájejte je na velmi tenké plátky, přidejte k nim rukolu, zakapejte olivovým olejem a podávejte spolu s lososem se snítkou kopru a plněnými artyčoky. Dobrou chuť!








Napsat komentář