🧑‍🍳 Náročnost: náročné
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • mouka pšeničná polohrubá 125 gramů
  • moučka škrobová 125 gramů
  • kypřící 1 balíček
  • moučkový 220 gramů
  • vejce 5 kusů
  • cukr vanilkový 2 balíčky
  • 100 mililitrů
  • 250 mililitrů
  • čokoláda na vaření 50 gramů (nebo hořká)
  • čokoláda bílá 50 gramů
  • ztužený (100%) 1 lžička (na vymazání)
  • mouka pšeničná hrubá (na vysypání)

🥘 Postup přípravy

vyšlehejte s vanilkovým cukrem a po lžících zašlehejte . Potom vmíchejte likér a olej a ještě ušlehejte. Přidejte prosetou mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte pevný sníh a lehce ho vmíchejte do těsta.

To nalijte do dobře vymazané a vysypané formy, uhlaďte a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Bábovku upečte, špejlí vyzkoušejte, zda je dobře propečená, a nechte trochu vychladnout. Vyklopte ji na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Každou čokoládu rozehřejte s půlkou lžičky ztuženého tuku ve vodní lázni. Střídavě v pruzích natřete čokolády na povrch bábovky a nechte ztuhnout.

☕️ Poznámka

https://www.igurmet.cz/recepty/sladke/babovky-beranci/pruhovana-likerova-babovka-1877/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *