🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce
🍪 Popis
Další zastávkou naší gastronomické cesty po Asii s blogerkou Lindou je Vietnam se svojí voňavou kuchyní plnou koření a čerstvých bylinek. Tentokrát si ukážeme, jak na jednoduché zeleninové pho!
🍓 Ingredience
- 3 šalotky
- 3 stroužky česneku
- rostlinný olej
- 1 l zeleninového vývaru
- zázvor
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička pepře
- 1 celá skořice
- 2 hvězdičky badyánu
- 2 ks jarní cibulky
- 1/2 hrsti čerstvého koriandru
- 1/2 hrsti čerstvé bazalky
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Na oleji krátce osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem a zalijte vývarem. Přidejte nakrájený zázvor, polovinu bylinek, jednu pokrájenou jarní cibulku, sójovou omáčku, cukr, ocet, pepř, skořici a badyán a nechte hodinu probublávat.
Krok 2: Po uvaření můžete vývar scedit nebo vylovit pouze skořici a badyán.
Krok 3: Tofu nakrájejte na tenké plátky a opečte na trošce oleje. Rýžové nudle uvařte podle návodu, propláchněte studenou vodou a rozdělte do misek. Přelejte vývarem, poklaďte plátky tofu a dozdobte zbylými bylinkami, jarní cibulkou a limetkou.








Napsat komentář