Květákové placičky bez mouky

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Pokaždé, když květákové placičky připravuji, ptám se, proč je vlastně nedělám častěji. Nenechte se odradit krátkým předvařením květáku, i tak totiž máte těsto poměrně rychle hotové. Místo mouky se do něj dávají mnohem zdravější , které spolu se sýrem i dobře zasytí.

🍓 Ingredience

  • 1 květák
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 2 vejce
  • 80 g jemných vloček
  • 100 g strouhaného sýru
  • 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • a pepř
  • petrželka
  • na smažení

Na dip

  • 1 kelímek řeckého jogurtu
  • sůl a pepř
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku

🥘 Postup přípravy

Krok 1: rozeberte na růžičky a košťály pokrájejte – ty potřebují více času, proto je lepší je mít na menší kousky. Vhoďte do osolené vroucí vody s kmínem a 5 minut povařte na skus. Sceďte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Krok 2: Mezitím smíchejte vejce (na velký květák dejte klidně 3) s vločkami, aby pěkně změkly a placičky pak lépe držely. Přidejte (, , ), nasekané jarní cibulky, prolisovaný česnek, malou lžičku soli a pořádnou dávku čerstvě mletého pepře. Dobrá je i či .

Krok 3: Květák rozmačkejte šťouchadlem na a smíchejte s vločkovou směsí. Rukama nebo lžící tvořte malé , které smažte v dostatečné vrstvě oleje nebo sádla (to jim dodá skvělou chuť!) dozlatova.

Krok 4: Podávejte s dipem z jogurtu smíchaného s nasekanými bylinkami (, kopr, pažitka, oregano…) a ochuceného trochou soli a pepře, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem.

☕️ Poznámka

Placičky pěkně drží, ale pokud chcete do těsta přidat trochu mouky, bude se vám s ním lépe pracovat. Placky s bezlepkovými vločkami však můžou i celiaci.

https://www.prozeny.cz/clanek/kvetakove-placicky-bez-mouky-64702




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *