🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
- 4 lžíce rostlinného oleje,
- 500 g brambor,
- 1 středně velký květák,
- 2 cibule,
- 250 ml loupaných rajčat,
- 1 červenou chilli papričku,
- 4 stroužky česneku,
- 1 lžíci nastrouhaného zázvoru,
- 1 lžičku koření garam masala,
- 1 lžičku kurkumy,
- 1 lžičku římského kmínu,
- ½ lžičky chilli koření,
- velkou hrst čerstvého koriandru,
- sůl,
- pepř
🥘 Postup přípravy
Rozehřejte olej na pánvi a osmažte v něm pokrájenou cibulku doměkka. Poté přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a nadrobno nakrájenou chilli papričku (tu opět můžete vynechat, pokud nejste jejími milovníky). Po spojení všech chutí vložte na kostky nakrájené brambory a na růžičky rozebraný květák. Brambory a květák chvilku restujte, poté ztlumte plamen, přikryjte pokličkou a poduste, dokud brambory s květákem nezměknou. V případě potřeby podlejte trochou vody. Přidejte loupaná rajčata a dle potřeby ještě do změknutí orestujte.
Přidejte všechny druhy koření, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte, aby se chutě pěkně propojily. Na závěr vmíchejte čerstvý koriandr. V tomto orestovaném a sušším stavu je pokrm hotov.
☕️ Poznámka
Aloo Gobi posypte ozdobte koriandrem, můžete podávat s rýží nebo zkuste indické placky chapati. Můžete si je koupit v obchodě nebo si je udělat doma. K jejich výrobě vám postačí pouze mouka a voda.








Napsat komentář