Čokoládová bábovka s cheesecake náplní

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 1,5 hod.

🍽️ Množství: 12 porcí

🍪 Popis

Splněný sen. Hutné, vláčné a vlhké čokoládové těsto, ovšem odpíchnuté svěží zakysanou smetanou, a uvnitř hromada neméně svěží tvarohové náplně – tahle americká kombinace absolutně nemá chybu. Inovace, která se může stát instantní klasikou.

🍓 Ingredience

CHEESECAKE NÁPLŇ:

TĚSTO:

  • holandské 45 g
  • 70% čokoláda, nasekaná nadrobno 170 g
  • granule instantní kávy 1 lžíce
  • horká 65 ml
  • hladká mouka 225 g
  • 1 lžička
  • jedlá 1 lžička
  • pokojové teploty 250 ml
  • máslo pokojové teploty 170 g
  • přírodní krupicový 400 g
  • vanilkový extrakt 1 lžíce
  • velká vejce pokojové teploty 5 ks

POLEVA:

🥘 Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Bábovkou formu lehce vymažte tukem nebo vystříkejte olejem ve spreji.

Na náplň promíchejte nejlépe v robotu s cukrem dohladka. Přidejte vejce, vanilku a mouku a dobře promíchejte. Dejte stranou.

Na těsto promíchejte kakao, čokoládu a granule kávy ve velké míse. Zalijte vroucí vodou a mísu přikryjte. Nechte stát 5 minut. V menší misce promíchejte mouku, sůl a sodu.

Čokoládovou směs prošlehejte dohladka. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Až bude vychladlá, vmíchejte do ní smetanu.

Nejlépe v robotu utřete máslo, cukr a vanilku asi 3 minuty, až vznikne světlá nadýchaná směs. Po jednom k ní zatřete vejce. Při nízké rychlosti postupně a střídavě zašlehávejte moučnou a čokoládovou směs, začněte a končete moukou. Ušlehejte hladké těsto.

Do připravené formy vlijte o něco víc než polovinu těsta. Na těsto dejte tvarohovou náplň tak, aby nestékala k okrajům formy. Navrch vlijte zbylé těsto. Formu vložte do trouby a bábovku pečte asi 50 minut. Když do středu těsta vpíchnete špejli, mělo by na ní ulpět pár vlhkých drobků, těsto zůstane velmi vláčné. Nechte ve formě na mřížce chladnout asi 10 minut, pak bábovku vyklopte a nechte úplně vychladnout.

Mezitím ohřejte na středním stupni v kastrůlku smetanu s kukuřičným sirupem, až bude směs horká. Sundejte z plotýnky a vmíchejte za stálého šlehání čokoládu, až vznikne hladká poleva. Nechte ji trochu vychladnout a pak jí zakapejte bábovku. Před podáváním nechte asi 10 minut stát, aby poleva trochu ztuhla.

☕️ Poznámka

https://fresh.iprima.cz/recepty/cokoladova-babovka-s-cheesecake-naplni




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *