🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Dhál (dál) je národním jídlem Indie. A víte, co samotné slovo “dhál” znamená? V překladu je to luštěnina. Někdo jej podává jako polévku, někdo zas jako hutnou kaši, která se hodí k rýži. 🙂

🍓 Ingredience

  • 1/2 konzervy
  • červená čočka / pokud nemáte, tak loupaný žlutý 250 g
  • , na menší kostky 250 g
  • špenát 2 hrsti
  • šťáva z ½ citronu
  • kokosové 100 ml

🥘 Postup přípravy

Připravte si středně velký hrnec.

Na kokosovém oleji orestujte kostičky cibule dozlatova, přidejte 2 rozdrcené stroužky česneku, 1,5 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru a restujte další 2 minuty.

Následně přidejte všechno – 2 lžíce kmínu, 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžíci kurkumy. Promíchejte se zeleninou.

Nyní přilijte 600 ml vývaru, přisypte kostičky oloupaných batátů, 250 g hrachu, kostky loupaných rajčat, 1,5 lžičky soli, špetku pepře a přiveďte k varu.

Poté dalších 25 minut vařte pod pokličkou na mírném ohni. Průběžně přilévejte zbytek vývaru.

Jakmile je hrách měkký, přidejte šťávu z citronu, 2 hrsti špenátu a přilijte cca 100 ml kokosového mléka.

Případně dochuťte kořením či citronovou šťávou. Vařte další 2 minuty a následně můžete podávat.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *