🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Dhál (dál) je národním jídlem Indie. A víte, co samotné slovo “dhál” znamená? V překladu je to luštěnina. Někdo jej podává jako polévku, někdo zas jako hutnou kaši, která se hodí k rýži. 🙂
🍓 Ingredience
- loupaná rajčata 1/2 konzervy
- červená čočka / pokud nemáte, tak loupaný žlutý hrách 250 g
- batát, na menší kostky 250 g
- špenát 2 hrsti
- šťáva z ½ citronu
- kokosové mléko 100 ml
🥘 Postup přípravy
Připravte si středně velký hrnec.
Na kokosovém oleji orestujte kostičky cibule dozlatova, přidejte 2 rozdrcené stroužky česneku, 1,5 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru a restujte další 2 minuty.
Následně přidejte všechno koření – 2 lžíce kmínu, 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžíci kurkumy. Promíchejte se zeleninou.
Nyní přilijte 600 ml vývaru, přisypte kostičky oloupaných batátů, 250 g hrachu, kostky loupaných rajčat, 1,5 lžičky soli, špetku pepře a přiveďte k varu.
Poté dalších 25 minut vařte pod pokličkou na mírném ohni. Průběžně přilévejte zbytek vývaru.
Jakmile je hrách měkký, přidejte šťávu z citronu, 2 hrsti špenátu a přilijte cca 100 ml kokosového mléka.
Případně dochuťte kořením či citronovou šťávou. Vařte další 2 minuty a následně můžete podávat.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.pgfoodies.com/recepty?page=8








Napsat komentář