Dunajské vlny s náplní z mascarpone a tvarohu

, , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: Na formu 30 x 30 cm

🍓 Ingredience

NA TĚSTO

  • máslo 200 g změklé
  • krupicový 120 g
  • vejce 4 ks
  • mouka pšeničná hladká 300 g
  • do pečiva 3 ČL
  • 6 PL
  • holandského typu 2 PL
  • 4 cl
  • 720 g naložené v alkoholu, vypeckované a dobře okapané (nebo jen kompotované, rovněž okapané)

NA NÁPLŇ

NA POLEVU

🥘 Postup přípravy

1
Předehřejte troubu na 170 °C. Hlubší čtverhrannou formu o rozměrech 30 x 30 cm vyložte pečicím papírem. 
2
Elektrickým šlehačem vyšlehejte máslo a cukr do pěny, pak po jednom zašlehejte vejce. Prosejte do mísy mouku s kypřicím práškem, přidejte mléko a smíchejte na hladké těsto. Polovinu těsta odeberte a rozetřete do formy. Do zbylého těsta vmíchejte prosáté kakao a rum. Rozetřete kakaovou vrstvu těsta na světlou. 
3
Poházejte povrch těsta okapanými višněmi a zatlačte je lehce do těsta. Vložte do trouby a pečte 30–40 minut. Nechte zcela vychladnout. 
4
Vyšlehejte smetanu dotuha. V druhé, větší míse, prošlehejte společně mascarpone, tvaroh a oba cukry. Přidejte citronovou šťávu podle chuti. Nakonec stěrkou vmíchejte ušlehanou šlehačku. Naneste krém na moučník a uhlaďte. 
5
Rozpusťte nad vodní lázni obě čokolády a promíchejte je s olejem. Nechte chvilku zchladnout, pak nalijte na krém a rozlijte polevu do všech stran, případně uhlaďte paletovacím nožem nebo cukrářskou kartou. Do mírně zatuhlé polevy pomocí vidličky nebo cukrářské karty se zoubky vytvořte cikcak vlnky. Nechte proležet aspoň 2 hodiny v chladu, pak krájejte. 

☕️ Poznámka

Energie 10135 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 692 g
Tuky 711 g
Vláknina 63 g

https://www.apetitonline.cz/recept/dunajske-vlny-s-naplni-z-mascarpone-tvarohu




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *