🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: Na formu 30 x 30 cm
🍓 Ingredience
NA TĚSTO
NA NÁPLŇ
- smetana ke šlehání 500 ml
- mascarpone 500 g
- tvaroh měkký 250 g ve vaničce
- moučkový cukr 60 g
- vanilkový cukr 1 ks 12 g
- citronová štáva na ochucení
NA POLEVU
- tmavá čokoláda 100 g
- mléčná čokoláda 100 g
- rostlinný olej 3 PL chuťově neutrální
🥘 Postup přípravy
1
Předehřejte troubu na 170 °C. Hlubší čtverhrannou formu o rozměrech 30 x 30 cm vyložte pečicím papírem.
2
Elektrickým šlehačem vyšlehejte máslo a cukr do pěny, pak po jednom zašlehejte vejce. Prosejte do mísy mouku s kypřicím práškem, přidejte mléko a smíchejte na hladké těsto. Polovinu těsta odeberte a rozetřete do formy. Do zbylého těsta vmíchejte prosáté kakao a rum. Rozetřete kakaovou vrstvu těsta na světlou.
3
Poházejte povrch těsta okapanými višněmi a zatlačte je lehce do těsta. Vložte do trouby a pečte 30–40 minut. Nechte zcela vychladnout.
4
Vyšlehejte smetanu dotuha. V druhé, větší míse, prošlehejte společně mascarpone, tvaroh a oba cukry. Přidejte citronovou šťávu podle chuti. Nakonec stěrkou vmíchejte ušlehanou šlehačku. Naneste krém na moučník a uhlaďte.
5
Rozpusťte nad vodní lázni obě čokolády a promíchejte je s olejem. Nechte chvilku zchladnout, pak nalijte na krém a rozlijte polevu do všech stran, případně uhlaďte paletovacím nožem nebo cukrářskou kartou. Do mírně zatuhlé polevy pomocí vidličky nebo cukrářské karty se zoubky vytvořte cikcak vlnky. Nechte proležet aspoň 2 hodiny v chladu, pak krájejte.








Napsat komentář