Fasolakia – řecké zeleninové stew s fazolkami, bramborami a rajčaty

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🍽️ Množství: 2-4 porce

🍪 Popis

Skvělý způsob, jak si užít sezonní zeleninu v plné formě. V řecké kuchyni je obvyklé, že nechají vyniknout chuť použitých surovin a zbytečně ji nezakrývají výrazným kořením. Zato musí být. A v tomto případě ho musí být celkem dost. Krásně se spojí se šťávou, kterou pustí , a vytvoří lahodnou omáčku.

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Do vysoké pánve, ke které máte poklici, dejte rozehřát olivový olej. Přihoďte cibuli nakrájenou nahrubo a oloupanou mrkev nakrájenou na špalíčky. Restujte asi 3 minuty, pak přidejte malé brambůrky překrojené napůl a restujte další 3 minuty.
Pak přidejte nahrubo nakrájená rajčata a rajský protlak a společně restujte, až rajčata pustí šťávu. Pak přidejte zelené fazolky, kterým nejprve odkrojte stopku a poté je překrojte napůl. Osolte, opepřete a podlijte vodou, až bude zelenina téměř ponořená.
Přikryjte poklicí a na středním plameni duste asi 30 minut, až brambory změknou. Posledních 5 minut můžete poklici odkrýt, aby se omáčka trochu zredukovala.
Nakonec posypejte nahrubo nasekanou í a podávejte

☕️ Poznámka

Fasolakiu podávejte jako přílohu ke grilovanému masu nebo jako samostatné jídlo s bílým čerstvým chlebem. Případně můžete posypat trochou rozdrobené fety.

https://fresh.iprima.cz/recepty/fasolakia-recke-zeleninove-stew-s-fazolkami-brambory-a-rajcaty




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *