Hovězí skirt steak se salsou verde

, ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 6 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Na vrcholu celého menu nešetřete a kupte co nejlepší vyzrálé maso od prověřeného řezníka. Salsy udělejte dvojnásobné množství a podávejte ji také k ostatním chodům.

🍓 Ingredience

  • 100 ml balzamikového octa
  • 50 ml olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, drcené
  • 1kg hovězí oponky (skirt )
  • a čerstvě mletý černý pepř

NA SALSU VERDE

  • 1 stroužek česneku
  • malý svazek hladkolisté petrželky, zbavený stonků
  • malý svazek bazalky
  • malý svazek máty, zbavený stonků
  • 2 sardelové řezy
  • 2 lžičky kaparů
  • 1 lžička dijonské
  • pár kapek citronové šťávy
  • 1/2 lžičky krupicového cukru
  • špetka mořské soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • cca 2 lžíce panenského olivového oleje

🥘 Postup přípravy

1 Na salsu posekejte nebo v hmoždíři najemno rozdrťte česnek a společně se sardelkami a . Smíchejte hořčici, citronovou šťávu, , a pepř, přidejte nasekané bylinky. Vmíchejte olivový .

2 V mělké plastové uzavírací nádobě smíchejte , olej a drcený česnek a maso v této směsi pořádně obalte. Marinujte v lednici alespoň půl hodiny, nejlépe ale přes noc. Pak vyndejte maso z marinády, osušte ho, osolte, opepřete. Opékejte na grilu nebo na grilovací pánvi z každé strany asi 3 minuty, maso pak bude medium rare, anebo opékejte podle chuti. Poté je přeneste na prkénko a nechte 5–10 minut odpočívat. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte se salsou verde a přílohou podle chuti.

☕️ Poznámka

  • Energie2891 kcal
  • Bílkoviny270 g
  • Sacharidy25 g
  • Tuky181 g

https://www.apetitonline.cz/recept/hovezi-skirt-steak-se-salsou-verde




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *